HUMANITARNA AKCIJA

Pogledajte toplu stranu zvijezda

10.11.2012 u 11:46

Bionic
Reading

U Spa & Sport Resortu Sveti Martin održana je promocija humanitarnog kalendara 'Velike i male zvijezde' na kojoj su svi sudionici, i oni s kalendara ali i njihovi uzvanici, pokazali i dokazali da imaju srca i da su doista prave zvijezde

Večer je bila obilježena glamuroznim ulaskom velikih i malih zvijezda na crveni tepih. Ivana i Marija Husar, Zoran Šprajc, Zoran Vakula, Nataša Janjić, Rukometaši CO Zagreba na čelu s trenerom Slavkom Golužom i olimpijac Filip Ude ušli su u pratnji svojih malih prijatelja. Promocija kalendara začinjena smijehom i odličnim raspoloženjem, zahvaljujući neponovljivom stand up komičaru Ivanu Šariću, kulminirala je više nego uspješnom aukcijom fotografija koje krase kalendar.

'Drago mi je što sam mogao sudjelovati u ovoj akciji, upoznao sam divne ljude i akcija je pokazala tko su zapravo prave zvijezde. Sve naše karijere i naša slava, kad se usporede s tim lijepim bićima, sve je to manje važno. Ja sam zadovoljan, nadam se da su zadovoljna djeca i njihovi roditelji', rekao je HTV-ov urednik Zoran Šprajc.

Na aukciji je sakupljeno više od 13 tisuća kuna, a u trenu je nestalo i nekoliko stotina kalendara po cijeni 40 kuna.

'Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je doista sunčano razdoblje. Naš je cilj da kalendar uđe u svaki dom, ured, svaku instituciju i školu, jer novcem od prodaje kalendara financirat će se prijeko potrebne i neophodne terapije za djecu sa sindromom Down', istaknula je inicijatorica i autorica projekta, inače urednica i novinarka HTV-a Tamara Peras.

A sama 'bitka' za fotografije na aukciji organizatorima doista može uliti nadu u uspjeh cjelokupne humanitarne akcije. Međimurski župan Ivan Perhoč i njegov zamjenik Matija Posavec stoički su se borili sa zvijezdama te s ravnateljicom varaždinskog HNK Jasnom Jakovljević za željene komade. Pobjedu u postizanju najviše cijene na kraju je ipak odnijela fotografija sestara Husar s njihovim malim prijateljima, a za nju se uspio izboriti domaćin, direktor Spa & Sport Resorta Sveti Martin Thomas Temmel.

'Roditelji su s djecom pokazali koliko je bitno međusobno se razumjeti i voljeti; uistinu mi je bilo divno raditi s tom dječicom. Moramo više potaknuti zajednicu da brinu za one u potrebi', istaknula je prelijepa glumica Nataša Janjić.

'Takvih akcija širom Hrvatske trebalo bi biti više', nije skrivao oduševljenje jedan od najpoznatijih hrvatskih PR-ovaca Krešimir Macan, te istaknuo da treba reći veliko hvala svim zvijezdama koje su izdvojile vrijeme za snimanje kalendara.

'Neka svi kupe kalendar. Mislim da ćemo skupiti dovoljno novca za ove klince i za sve što im je potrebno. Družiti se s njima bilo je super iskustvo', rekao je trener rukometnog prvoligaša CO Zagreb Slavko Goluža.

A sve će se zvijezde sa svojim malim prijateljima moći družiti već u prosincu, za kada organizatori najavljuju novi projekt 'Ne mogu mi(je)njat boju neba' kojem je cilj osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama. 'Djeca s posebnim potrebama nisu ekskluziva ni privilegija. Svatko od nas u obitelji može imati dijete s posebnim potrebama', istaknula je Peras te dodala da mi kao društvo moramo učiniti najviše što možemo kako bismo tim mališanima omogućili da svoje potencijale razviju do maksimuma. Večeras su pokazali i kako.