MARDI GRAS LUDILO

Pogledajte što Will Farrell izvodi na karnevalu

22.02.2012 u 10:34

Bionic
Reading

Tradicionalni karneval Mardi Gras u New Orleansu obilježen je velikim slavljem i raznim kostimima. A baš poput brazilskog karnevala u Rio de Janeiru, američka verzija okupila je velik broj lokalnog stanovništva i turista. Vatrenom slavljeničkom raspoloženju nije odolio ni glumac i komičar Will Farrell koji je bio ovogodišnji kralj povorke

Velikim slavljem i glazbenom pratnjom rokera Breta Michaelsa te pjevačice, dobitnice Grammyja, Cyndi Lauper karneval Mardi Gras u New Orleansu završio je u jutarnjim satima. Bret Michaels i Cindy Lauper nastupili su u paradnom klubu Orpheus koji je 1993. godine osnovao glumac i džezist Harry Connick Jr., porijeklom iz New Orleansa.

Ovogodišnjem karnevalskom slavlju u New Orleansu nije odolio ni glumac i komičar Will Farrell, koji je bio ovogodišnji kralj parade te se u subotu vozio u povorci i okupljene obasipao ogrlicama od perlica, zaštitnim znakom Mardi Grasa, a nije ih rastjerala ni kiša te su u nedjelju nastavili plesati uz svirku benda Maroon 5.

Karnevalska parada svoj je vrhunac dosegnula u utorak, a velik broj posjetitelja i sudionika pohrlio je u stari dio grada, French Quarter, da bi se izborio za najbolje mjesto s kojega će uživati u pogledu na ludu povorku.

Francuska četvrt New Orleansa bila je prepuna sudionika karnevala koji su nosili narančaste vlasulje, ljubičaste i zelene maske. Za mnoge je karnevalsko slavlje u utorak, prije Čiste srijede, predstavljalo samo nastavak slavlja koje se zahuktalo u ponedjeljak, kada je prikazana ceremonija upoznavanja kralja i kraljice plemena Zulu. Ceremoniju je pratila živa glazba, a svi sudionici karnevala su plesali na ulicama.