ISAAČE, OPROSTI

Pogledajte Newtonovo njihalo sa živim ljudima!

19.04.2013 u 12:29

Bionic
Reading

Sigurno ste već vidjeli Newtonovo njihalo? Znate, one kuglice na stolu vašeg šefa koje kvrckaju amo-tamo? Inače je to zgodan prikaz osnovnih Newtonovih zakona gibanja, no što kad umjesto kuglica na kraju klatna vise motociklisti?

Otkad to motociklisti briju na znanost, pitate se? Kad se netko vozi više od 200 na sat jašući 150 kila metala u kožnom odijelu, to sugerira da nije baš najpametniji na svijetu. No s druge strane, malo koja subšoferska skupina upoznaje iz prve ruke Newtonove zakone gibanja kao bajkeri.

Kladimo se da ni ovi tipovi iz videa ne znaju definicije triju osnovnih zakona gibanja (sjećate se: Mala moja dajem ti na znanje / sila masi daje ubrzanje… itd.), no to ih nije spriječilo da i sami malo eksperimentiraju.

Iako se slobodan pad, kosi hitac i slične fizikalno opisane radnje nameću kao očiti prvi izbori za motocikliste, ovih pet entuzijasta odlučilo je ponoviti eksperiment Newtonovog njihala. Nataknuli su kacige, objesili se naglavce i zanjihali. Što? Pa rekli smo da nisu baš najpametniji tipovi na svijetu. Osim Dottorea, koji je doktor, ali to je druga priča...