HOTEL VESTIBUL

Pogledajte najbolji mali hotel na Jadranu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 22.11.2011 14:43
  • Objavljeno 22.11.2011 u 14:43
Vestibul hotel IMG_3700

Vestibul hotel IMG_3700

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Hotel Vestibul nekoliko je puta nagrađen, a uz vilu Dubrovnik jedini je hotel u Hrvatskoj koji se nalazi na prestižnoj listi Small luxury hotels of the world

Nagrada Adrian koju dodjeljuju dnevne novine Slobodna Dalmacija za najbolji mali obiteljski hotel, ove je godine ostala u Splitu. Nagrađen je, naime, boutique-hotel Vestibul i to nije prvo priznanje za taj turistički objekt kojeg je već prošle godine Sunday Times uvrstio među 100 najboljih hotela u Europi.

Hotel Vestibul smješten dvadestek metara od Peristila u dijelu Dioklecijanove palače u kojem su se originalno nalazile carske

tportal.hr

tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

odaje dobio je ime po vestibulu, okrugloj prostoriji nadsvođenoj kupolom pod kojom je nekad bilo predvorje carskog stana. Nekoliko srednjovjekovnih kuća na toj lokaciji je prije šest godina preuređeno u mali hotel sa sedam luksuznih soba.

Interijer hotela koji je izvanredan spoj elemenata baštine i suvremenog dizajna rad je dviju arhitektica, Saše Bui i Katje Dešković. Naši domaćini naglašavaju važnost individualnog pristupa gostu i oni pozitivno reagiraju na to. Najbrojniji su Amerikanci, ponajviše iz New Yorka i hotel Vestibul redovito je pun zahvaljujući usmenoj predaji zadovoljnih turista. Uz Amerikance, najviše gostiju je iz Engleske i Australije, a odnedavno dolaze i Brazilci. Ono što ih posebno privlači i impresionira jest činjenica da u hotelu Vestibul zaista borave na lokaciji carskih odaja moćnog Dioklecijana.

Osim toga, hotel Vestibul je uz vilu Dubrovnik jedini hotel u Hrvatskoj koji se nalazi na

prestižnoj listi Small luxury hotels of the world (SLH). U tom elitnom društvu nalazi se 500 malih hotela iz cijelog svijeta. Vlasnik je Neno Nizić, a on je i vlasnik vile Dobrić, smještene u povijesnoj jezgri Splita, oko 200 metara zapadno od Vestibula. Ta vila sa svoje četiri sobe pridružena je hotelu Vestibul i u oba objekta zaposleno je 10 ljudi, a u sezoni još petero. Na jedanaest soba na usluzi gostima je ukupno 15 zaposlenika što osigurava vrhunsku uslugu i individualizirani pristup.

Nizić nam kaže da nagrade nisu za njega iznenađenje, jer se potpuno posvetio tom projektu. 'Od prvog dana, dok su se još radili građevinski radovi, vodio sam brigu o svakom detalju. Nakon svih ovih godina, konkretni rezultati su iza nas, prepoznati smo najprije u inozemstvu, a onda i kod nas i nagrade su samo šećer na kraju', rekao nam je Neno Nizić.

Prosječna popunjenost na godišnjoj razini iznosi 65 posto, a u sezoni od travnja do kraja listopada hotel je pun. Prosječna cijena noćenja s doručkom je 1.500 kuna, a u sezoni je taj raspon od 1.200 do 3.900 kuna. Sada polovicom studenog već vlada zatišje u hotelu, a jedan od razloga za to je i ukidanje direktnih letova za Split. Ljubazni domaćini poveli su nas i u obilazak te nam dopustili snimanje prekrasnih interijera malog hotela visokog estetskog dometa, izvanrednog primjera skladnog dijaloga antike i suvremenog dizajna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi