TOP 10

Pogledajte kako izgledaju najprljaviji europski hoteli

26.01.2011 u 15:06

Bionic
Reading

Jedna do najvećih putničkih internetskih stranica, TripAdvisor, objavila je popis najprljavijih hotela u Europi. Top 10 sramotno prljavih hotela izabran je na osnovi ocjena brojnih gostiju koji su nehigijenske uvjete koji vladaju u tim mjestima osjetili na vlastitoj koži

Listom srama dominiraju samo tri destinacije, London, Amsterdam i turska egejska obala. Na vrhu se nalaze dva turska hotela, a slijede ih po četiri iz Londona i Amsterdama.

'Iako je prosječna ocjena hotela na TripAdvisoru četiri do pet, jasno je da manji dio hotela još uvijek ne ispunjava ni minimalne standarde kakve gosti zaslužuju, pogotovo po pitanju čistoće', rekla je glasnogovornica TripAdvisora Emma O'Boyle.

Turski hotel Club Aqua Gumbet najprljaviji je europski hotel u ovoj godini, a jedan od gostiju koji su nažalost odsjeli u njemu opisao ga je kao 'nesigurno mjesto za ljude', drugi ga je nazvao 'paklom na Zemlji', dok treći upozorava na obitelji štakora koje obitavaju u njemu.

Turski hotel Altin Orfe Hotel zauzeo je drugo mjesto, a gosti ga opisuju 'kao zdravstvenu opasnost', dok drugi kažu da bi bilo pošteno staviti natpis na njega 'ulazite na vlastiti rizik'.

Jedno od najpopularnijih svjetskih odredišta, London, dom je brojnih hotela raznoraznih kategorija, a može se pohvaliti i neslavnom titulom metropole s pozamašnim brojem hotela upitne čistoće.

Tako se na trećem mjestu ove liste našao hotel Cromwell Crown za koji gosti kažu da je jedno od najgorih mjesta na svijetu, a upozoravaju i na namještaj za koji je očito da su ga oštetili glodavci, kupaonice su prepune gljivica, smrde, a madraci u prepuni mrlja.

Londonski hotel Corbigoe našao se na četvrtom mjestu, a gosti ga opisuju kao prljavu, užasnu rupu. Peto mjesto zauzeo je Park Hotel, a na šestom se našao amsterdamski Hotel de Lantaerne za koji kažu da je prepun gljivica i uništen. Za hotel Manofa gosti kažu da sa svakom sobom dobijete i gratis miša, a jedan je gost napisao da je tog neželjenog cimera pronašao u krevetu.

Najprljaviji europski hoteli u 2011.

1. Club Aqua Gumbet - Gumbet, Turska
2. Altin Orfe Hotel - Icmeler, Turska
3. Cromwell Crown - London, Engleska
4. Corbigoe Hotel - London, Engleska
5. Park Hotel - London, Engleska
6. Hotel de Lantaerne - Amsterdam, Nizozemska
7. Hotel Y Boulevard, Amsterdam, Nizozemska
8. Blair Victoria & Tudor Inn Hotel - Engleska
9. Hotel Manofa, Amsterdam, Nizozemska
10. Hotel The Globe, Amsterdam, Nizozemska