USUSRET Blagdanima

Planirate osvježiti izgled starog adventskog vijenca ili napraviti novi? Ove ideje mogle bi vam se svidjeti

25.11.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Božićni blagdani samo što nisu stigli, a ako su i za vas nezamislivi bez adventskog vijenca, ove godine budite sami svoj majstor i napravite vlastiti iz topline doma. Izrada nije pretjerano komplicirana, a na kraju ćete imati unikatan vijenac koji će biti ukras na blagdanskom stolu

Ove nedjelje, 26. studenoga, katolički vjernici upalit će prvu svijeću na adventskom vijencu što označava početak razdoblja došašća (adventa), tijekom kojeg počinju posljednje pripreme za Božić.

Iako mnogima može zazvučati komplicirano, stvaranje tradicionalnog adventskog vijenca poprilično je lako i bezbolno. Uz neizostavne četiri svijeće i kolut od plastike ili slame, sve što vam je potrebno su božićni ukrasi, borove grančice i dovoljno mašte kako biste stvorili originalni aranžman u tradicionalnom duhu.

Nakon prikupljanja potrebnog materijala oko koluta složite grane i odredite gdje ćete postaviti željene ukrase. Pomoću tankih špaga ili ukrasnih vrpci s lakoćom ćete povezati grane oko koluta, a sve ostale detalje i ukrase najlakše ćete pričvrstiti uz pomoć vrućeg ljepila ili silikona.

Iako je vijenac kao krug sastavni dio vjerske simbolike, to ne znači da ne možete dati mašti na volju pa iskoristiti ono što vam je pri ruci. U stvaranju originalnog vijenca u modernom duhu mogu vam pomoći predmeti poput ukrasnog pladnja, okrugle staklene zdjele ili komad drveta na koji ćete postaviti svijeće i ukrase po želji.

Društvene mreže poput Pinteresta ili Instagrama prava su riznica ideja, a mi vam donosimo neke od najzanimljivijih primjeraka vijenaca iz kućne radinosti.