RECEPTI ČITATELJA

Pita s jagodama zbog koje rastu zazubice

14.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Slasna pita od jagoda mnogima će izazvati zazubice, a ukoliko baš takav efekt želite izazvati kod svojih ukućana ili gostiju, ovo je pravi recept za vas

Potrebni sastojci za tijesto:
200 g brašna
70 g šećera
10 g vanillin šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g margarina s vanilijom
2 jaja

Potrebni sastojci za kremu:
3 žumanjaka
300 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu

Još potrebno:
500 g jagoda
1 vrećica preljeva za torte

Priprema:
1.Od brašna, margarina, jaja, šećera, vanillin šećera i ekstrakta vanilije zamijesite tijesto i pustite da odstoji 30 minuta u hladnjaku. Tijesto razvaljajte i stavite u kalup promjera 26 cm. Pecite na 180°C, 10-15 minuta.

2.Za kremu izmiješajte žumanjke sa šećerom, pomalo umiješajte slatko vrhnje i dalje miješajte na pari dok ne dobijete gustu kremu. Ostavite da se ohladi. Sasvim ohlađeno tijesto napunite ohlađenom kremom.

3.Zatim po kremi poslažite jagode narezane na ploške i prelijte ih preljevom za torte pripremljenim prema uputama na pakiranju.

Recept za pitu od jagoda poslala nam je Dijana Kovačević iz Zagreba

Imate li svoje omiljene recepte za kolače s voćem, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala