NOVO DOBA

Pet mitova o seksu koje je pregazilo vrijeme

18.02.2010 u 08:00

Bionic
Reading

U svijetu seksa postoje brojni mitovi. Neki su od njih nekada možda i bili točni, ali nova vremena donijela su novo ponašanje

Dugo se vjerovalo da su muškarci promiskuitetniji od žena te da oni češće varaju od nježnijega spola. To su, primjerice, dva od mnogobrojnih mitova koji su se i danas zadržali. U tijeku je seksualna revolucija u sklopu koje su žene uzele dio svoje moći, a time su srušene i neke predrasude.


Nije samo spontani seks uzbudljiv
Muškarci žele seks češće od žena
Netočno. I žene žele seks, ali ih u čestom izražavanju želje sprečava mnoštvo obaveza. Uz posao, žene imaju i puno kućanskih obaveza, pa znaju biti vrlo iscrpljene. Osim toga, žene često znaju biti i pod utjecajem hormona koji uzrokuju različite emocije. Zbog svega toga žene neće moliti muškarce za seks kao što oni znaju činiti kad im se seksa. To, naravno, ne znači da im se ne seksa, samo ne prave problem od toga.

Sjajan ljubavnik ipak ne može zadovoljiti svaku partnericu

Netočno. Vrlo je vjerojatno da će netko tko zna puno o seksu i tko ima puno iskustva u takvima aktivnostima biti bolji u krevetu od djevca. Takav muškarac zna zadovoljiti ženu i ako želite nezaboravan seksualni doživljaj, pozovite nekog takvog u svoj krevet. Vrhunski seksualni užitak je zajamčen.

Sretni parovi stalno uživaju u dobrom seksu
Potpuno pogrešno. Parovi koji su u dugotrajnim vezama često zapadnu u rutinu. To je normalna pojava, pa je stoga dobro s vremena na vrijeme začiniti stvari. Kako? Najbolje da rješenje prepustite vlastitoj mašti. Važno je da ne pravite probleme jer rutina zaskoči svakoga tko dijeli zajednički život.

Najbolji seks je spontani
Nije istina. U spontanom seksu ima puno uzbuđenja, ali i isplanirani seks donosi vrhunsko iskustvo. Kako? Ključ je u planiranju. Kad planirate seks, neprestano o njemu razmišljate, što svakako pridonosi kreiranja seksualne atmosfere. Planirani seks počinje biti nešto što željno očekujete. Što ga više odugovlačite, užitak će biti veći.

Muškarci su promiskuitetniji od žena
Ova je tvrdnja nekada možda bila točna, ali danas to nije slučaj. U vremenu nove seksualne revolucije žene su pustile svoju seksualnost i nimalo ne zaostaju za muškarcima po broju partnera s kojima su spavale. Istraživanja su pokazala i da će žene danas češće prevariti. Dakle, promiskuitetno ponašanje nije više rezervirano samo za muškarce. I žene su preuzele seksualnu moć.