IVANA RADOVNIKOVIĆ:

Padala sam na slatke i zločeste dečke

09.03.2013 u 13:25

Bionic
Reading

Pjevačica Ivana Radovniković koja se 2004. godine natjecala u šouu 'Story Supernova Music Talent' nije nestala s glazbene scene. Zadranka je nedavno zasjela i na prvo mjesto HR TOP 40 s pjesmom 'Tako rijetko si tu' sa svojeg nadolazećeg trećeg albuma, a u intervjuu nam je otkrila ponešto o svojim tinejdžerskim godinama

Što ste slušali kao tinejdžerica? Tko vam je tada bio idol?
Glazbu sam uvijek voljela najviše iznad svega. Sve povezano s glazbom, koncertima i druženjem. Prošla sam valjda sve faze od metala do housea. A moji idoli su bili svakakvi, od Mariah Carey do Prodigy... Zato mi je danas jako drago kada znam da i moja glazba ima utjecaj na druge, a to vidim po brojnim porukama koje primam na Facebook, po sve većem broju publike koja dolazi na moje koncerte, ali i po rezultatima koji su ovih dana pokazali da je moja nova pjesma 'Tako rijetko si tu' nakon malo manje od dva tjedna došla na visoko 11. mjesto HR TOP 40 najslušanijih pjesama u Hrvatskoj.

Kako ste izgledali kao tinejdžerica?
Mislim da sam izgledala normalno, nisam bila među onima koji su se pretjerano trudili oko svog izgleda u smislu odjeće, obuće i svega na što inače tinejdžeri jako paze danas. Traperice su bile vrh! Danas kada vidim djevojke često pomislim da su starije nego što jesu.

Omiljeni film ili serija iz tog doba?

Ja sam obožavala Prijatelje, za filmove sam imala manje vremena, ali iz nekog razloga pamtim da smo frendice i ja stalno dizale jedan te isti film u videoteci, Vještica tinejdžerica

Kako ste se slagali s roditeljima?
Uvijek smo bili u dobrim odnosima jer su me naučili da sve moje odluke ostavljaju posljedicu najviše na moj život i za svaki uspjeh, ali i neuspjeh odgovaram u potpunosti ja. Malo smo se natezali oko izlazaka, ali tko nije!




Omiljeni predmet/najgori predmet

Moram priznati da mi je oduvijek najdraža bila književnost, ali uglavnom je moja ljubav prema predmetu bila povezana s tim koliko mi je bio zanimljiv i drag sam profesor. S obzirom na to da sam bila grozna u njemačkom, taj mi je jezik čitavu srednju zadavao probleme, a nedavno sam imala pravo iskustvo karme kada sam za Dan europskih jezika baš ja trebala izvesti pjesmu na njemačkom. Tu sam dokazala da glazba ne poznaje granice...

Kakav ste bili učenik?
Odličan kampanjac.

Gdje ste izlazili?
Centar grada, uglavnom na svirke kada nisam ja svirala sa svojim bendom.

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?
Uh, bilo ih je i previše. Ali ajmo reći da mi je jako kul bilo nositi majicu kratkih rukava preko dugih rukava i imati jaaako šarene treger hlače.

Prvo pijanstvo?
Negdje sredinom srednje škole, hmmm, ne sjećam se baš tako dobro...

Najbolja uspomena iz teen perioda?
Skoro svaki vikend, ali ipak maturalac je bio prava ludnica. Bili smo 10 dana u Beču, Pragu i Budimpešti. Kada se staro društvo nađe na kavi, i dan danas prepričavamo sve bisere koje smo tada doživjeli.

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?
Bio je to prekid u kojem sam ja ostavljala jednog dečka zbog njegovog najboljeg prijatelja, on je plakao, a ja sam tek godinama nakon toga skužila koliko sam grozna bila, užas…

247917,247834,247818,247596
Kad ste se prvi put poljubili?

Mislim da je to bio četvrti razred osnovne škole. Sjećam se, bilo je kao u nekom lošem filmu kada dečko prati curu doma iz škole i oklijeva do zadnjeg trena, ali je onda povuče za ruku i u poljubi točno onako kako je i sam vidio u nekom filmu, ali ostalo je u pamćenju!

Kakvi su vam se dečki tada sviđali?

Uglavnom slatki i zločesti.

Jeste li još u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?
Više-manje sa svima s kojima sam se družila i tada. Društvo s kojim sam odrasla, koje je svoje snove i ambicije slijedilo i nakon srednje škole, na fakultetima i izvan granica Hrvatske.

Jeste li bježali sa satova?
Hehehe, jesam, ali sam vrlo odgovorno raspolagala korištenjem tih neopravdanih sati, po potrebi. Ali lagala bih kad bi rekla da često nisam bila glavni pokretač svega.

Najveći problem koji vas je tada mučio?
Bila sam uvijek zaljubljena jer sam tada uvijek mogla pisati dobre tekstove i pjesme.

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali mladoj Ivani?
Pa ništa posebno, sada vidim da sam trebala biti i luđa.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?
Mislim da je moje djetinjstvo bilo puno bezbrižnije nego što je to danas. Ja sam bila pravi tinejdžer, dok nisam sigurna da to više klinci imaju priliku u potpunosti doživjeti jer ih sve tjera na to da ubrzano odrastu. Ali problemi koji muče tinejdžere se ipak svode na isto.

Jeste li imali problema s bullyingom od vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?
Srećom nisam! Odrastala sam u vrlo pitomoj okolini, tj. bar se meni tako činilo. Moj savjet je da budu ono što jesu i da ne dopuštaju ikome da im određuje tko i što trebaju biti, a zlostavljanje uvijek treba prijaviti nekome kome vjeruju.

Vaša poruka tinejdžerima?
Sve se može ako ste uporni, zabava i škola idu zajedno, bitno je samo da nikada ne zaboravite da ulažete u svoju budućnost, tako da jednog dana budete zadovoljni svim što ste postigli.