PROVJERITE GA

Ovo su sigurni znakovi da vam laže

  • Autor: VLM/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.10.2012 14:45
  • Objavljeno 02.10.2012 u 14:45
brak par seks krevet muškarac i žena loš seks

brak par seks krevet muškarac i žena loš seks

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Već neko vrijeme sumnjate da partner ima nekoga sa strane... Po ovim znakovima možete otkriti je li tako

Johanna Lyman za portal Galtime piše: Mislite li da partner nešto skriva od vas? Jeste li zabrinuti da vas vara? Priča li vam da je nešto što nije? Pitate se kako ćete iz njega izvući istinu bilo da je riječ o novom partneru za kojeg vam se čini da ima misterioznu prošlost ili dugogodišnjem partneru jer sumnjate da je nevjeran? Ovo je šest sigurnih znakova da laže...

1. Neverbalni znakovi. Tijelo gotovo nikad ne laže, a čak je 93 posto komunikacije neverbalno. Stoga, ako vas on ne gleda u oči, stalno dodiruje lice (najčešće nos) ili pokušava kontrolirati nervozne tikove, znajte da nešto skriva. Nažalost, ne možete ga spojiti na detektor laži, ali zato možete napraviti svoj: poslušajte mu otkucaje srca. Ako nešto skriva, otkucaji će biti ubrzani, a puls mu možete 'osluhnuti' na vratu, pored grla. Isto tako, može se početi pretjerano znojiti.

2. Stalno mijenja priču. To se pogotovo odnosi na one koji počinju novi odnos. Kada vam priča o svom djetinjstvu ili mladosti, jesu li sve priče iste? Neki ih nauče napamet, no pitate li ih da vam ispričaju zanimljive detalje, tada moraju improvizirati. Ako mislite da vam nije ispričao cijelu 'istinu', pokušajte s ovime: kada se nađete u društvu s prijateljima, natjerajte ga da neku priču koju znate ispriča još jednom, a vi obratite pažnju na tijek priče i detalje...

3. Neugodno mu je i počinje borbu iz vedra neba. Prema terapeutkinji Jane Greer, razlog zašto on postaje vulgaran i uvredljiv je taj da vas pokušava omesti s traga. Vi tražite ponašanje koje odstupa od normalnog, a on je uvijek spreman boriti se. To ne mora uvijek biti znak da laže, međutim ako je obično opušten pa odjednom postaje agresivan, on vas na taj način pokušava navesti na krivi trag.

4. Pretjerano je ljubazan. 'Grijehe' mogu kompenzirati time da budu vrlo ljubazni i pažljivi, donose vam darove i rade sve što poželite. To je samo jedan način ponašanja nakon prijestupa. No ne pristajte na to, jer darovi, cvijeće i nakit nikako ne mogu biti način iskupljenja.

5. Ponaša se drukčije. Seksualna terapeutkinja Maria Merloni savjetuje da obratite pažnju na promjenu u svakodnevnim navikama. Ako odjednom izlazi navečer ili vikendima i druži se s 'prijateljima', a to prije nije radio, ili pak postaje paranoično opsjednut svojim telefonom koji nosi čak i u kupaonicu – znak je za uzbunu.

6. Dosta šutnje, neka govori. Ako sumnjate da vas vara, znači da je među vama nestalo povjerenja. Njuškanje može učiniti situaciju još težom, a partneri si zbog toga mogu u potpunosti prestati vjerovati. Umjesto toga, izravno mu recite da ste sumnjičavi te da ste u iskušenju provjeriti njegov mobitel, no da biste radije neko razumno objašnjenje čuli od njega.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi