ZLATO I DRAGULJI

Ovo su najskuplje cipele na svijetu

26.10.2017 u 12:45

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme dizajneri natječu se s ponudom luksuzne odjeće i obuće, a od cijene ovih cipela sigurno će vam se zamračiti pred očima

Nakon luksuznih krpica od čijih se cijena običnim smrtnicima zavrti u glavi, sad su se pojavile skupocjene cipele čija će vas cijena ostaviti bez teksta.

Riječ je o zasigurno najskupljim cipelama na svijetu, a za njih trebate iskeširati nevjerojatnih 15 milijuna dolara! Ove luksuzne štikle optočene su velikim i iznimno rijetkim ružičastim i plavim dijamantima, ali i bijelim dragim kamenjem.

Ukrešene su i cvjetovima jasmina, također izrađenim od kože, a unutrašnjost cipela protkana je zlatnim nitima.

Raskošne cipele dostojne stopala s kraljevskih dvora osmislila je britanska dizajnerica Debbie Wingham koja se specijalizirala kreacijama koje su rušile rekorde zbog svojih vrtoglavih cijena. Ona je dizajnirala i najskuplju crnu haljinu s rijetkim crvenim dijamantima koju je predstavila u Dubaiju prije pet godina, a ove cipele će biti njezin četvrti najskuplji komad.

Najskuplje cipele na svijetu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako kaže Debbie Wingham, luksuzne cipele naručila je obitelj iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kao rođendanski dar za jednog člana obitelji.

Izrada cipela trajala je oko stotinjak sati, zatvarači i donji dio cipele napravljeni su od čistog zlata dok su kožne površine obojane posebnom zlatnom bojom.