ZA BOLJU ENERGIJU

Ovo su najbolje boje za spavaću sobu prema feng shuiju

31.01.2018 u 07:00

Bionic
Reading

Za neke osobe dekoriranje spavaće sobe predstavlja jedan od načina izražavanja osobnosti, a stručnjakinja za feng shui otkriva kako odabir boje itekako utječe na cjelokupnu energiju prostorije

'Spavaća soba se promatra kao prostor za odmor i obnovu', mišljenja je feng shui stručnjakinja Laura Cerrano, specijalizirana za teoriju pet elemenata.

Prema njezinim riječima, boje su itekako korisne za poboljšanje 'energetskih frekvencija' spavaće sobe, a pet elemenata koji predstavljaju vatru, zemlju, metal, vodu i drvo moguće je koristiti kao vodič u selektiranju boja koje će odgovarati vašim potrebama i osobnosti.

'Svaki od pet elemenata povezuje se sa specifičnim 'energetskim frekvencijama' i karakteristikama osobnosti', objašnjava Cerrano.

Element: vatra

Boje: crvena, crveno-narančasta, crveno-žuta ili bilo koja kombinacija toplih boja

Energija: 'Prostor djeluje dinamično, ekspanzivno i svjetlo', objašnjava stručnjakinja, a osobe čija soba sadrži neke od navedenih boja smatra neustrašivim u iskazivanju osobnosti. Stručnjakinja također predlaže unošenje vatrenih elemenata u spavaću sobu ako ju želite učiniti romantičnijom.

Element: zemlja

Boje: zemljani, bež i kremasti tonovi

Energija: Spavaće sobe u navedenim tonovima djeluju stabilno, a stanari će se osjećati povezanijim s prostorom. Korištenje navedenih tonova idealno je za osobe koje od spavaće sobe žele stvoriti umirujuću oazu.

  • +8
Spavaće sobe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Element: metal

Boje: srebrna, zlatna, brončana, boje metalna odsjaja, siva i bijela

Energija: Prostor pun navedenih boja djelovat će profinjeno i organizirano, a stručnjakinja za feng shui element metala povezuje s osobom izvrsnih komunikacijskih sposobnosti i oštre fokusiranosti. Metalna okruženja također potiču samopouzdanje pri prezentiranju onoga što želite.

Element: voda

Boje: plava, plavo-zelena, crna

Energija: Poput fluidnosti vode, prostor s vodenim karakteristikama trebao bi biti uređen na način da vam je omogućeno lako kretanje. Osobe čija spavaća soba obiluje vodenim elementima imaju osjećaj duhovne povezanosti s prostorom koja se može pretvoriti u dublju vezu između vas i vašeg partnera.

Element: drvo

Boje: zelena, plavo-zelena, smeđa

Energija: Ovaj element donosi osjećaj podrške i pomaže u osobnom i profesionalnom rastu osobe. Karakteristike osobnosti povezane s ovim elementom su fleksibilnost i odlučnost. 'Drveni element poziva na potporu u odnosu sa samim sobom i partnerom', objašnjava stručnjakinja.

  • +2
Spavaće sobe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kad je riječ o uključivanju navedenih boja koje predstavljaju pet elemenata, ispravan način ne postoji. Imate mnoštvo opcija. Možete potpuno promijeniti izgled spavaće sobe njezinim bojanjem u specifičnu nijansu ili odabrati pojedine predmete u boji i elementu prema vašem izboru. Stručnjakinja savjetuje poigravanje različitim bojama i elementima dok ne pronađete idealni jer tumačenje pet elemenata jedinstveno je za svaku osobu. Sve ovisi o vašem ukusu i kombinaciji principa feng shuija koje želite poticati.