ZBOGOM BOTOKSU

Ovo je novi hit u uklanjanju bora

02.05.2013 u 11:29

Bionic
Reading

Ispitanici na kojima su provođeni tretmani izjavili su da nisu osjećali nikakvu bol i neugodu, nego samo određeni pritisak. Tvorci novog revolucionarnog proizvoda zaklinju se u njegovu djelotvornost, ali i njegovu zdravstvenu ispravnost

Kada se prije šest godina pojavio na tržištu, svi su poludjeli za botoksom. Danas se situacija mijenja jer ipak nitko nije sretan kada mu u lice ubrizgavaju otrov botulin. Shvatili su to i ljudi iz industrije ljepote pa su javnosti željnoj vječne mladosti ponudili netoksično rješenje – iovera ili frotox.

Riječ je o proizvodu koji trenutno zamrzava bore i one nestaju. Osmislili su ga kalifornijski znanstvenici i, kako kažu, to je nova generacija sredstava za uklanjanje bora. Tretman frotoxom traje svega 15 minuta, a sam postupak uključuje ispunjavanje bora tekućim dušikom. To pak izaziva reakcije živaca koji kontroliraju mišiće što uzrokuju bore. Intenzivan hladan šok umrtvljuje reakcije živaca i mišića pa bore nestaju na nekoliko mjeseci.

Ispitanici na kojima su provođeni tretmani izjavili su da nisu osjećali nikakvu bol i neugodu, nego samo određeni pritisak. Tvorci novog revolucionarnog proizvoda zaklinju se u njegovu djelotvornost, ali i u njegovu zdravstvenu ispravnost.

'Za razliku od botoksa, kojemu trebaju četiri dana da se vide rezultati, rezultati frotoxa su odmah vidljivi. Dobra je vijest i to što u organizam ne stavljate supstance nepoznate ljudskom tijelu', tvrdi estetski kirurg, dr. Yannis Alexandrides. Sudeći prema svemu navedenom, frotox će postati hit na tržištu ljepote.