VELIKA ZAGONETKA

Ovo je jamstvo da će žena doživjeti nezaboravan orgazam

15.11.2014 u 09:02

Bionic
Reading

Zaboravite na tehniku, puno važniju ulogu u seksualnom zadovoljstvu vaše partnerima imate vi, odnosno vaša osobnost i sve ono što sa sobom donosite u vezu

Ženski orgazam i dalje je velika zagonetka pa je upravo zato vrlo čest predmet znanstvenih istraživanja. Ovoga puta istraživali su se intenzitet, učestalost i stupanj zadovoljstva, a znanstvenici su htjeli otkriti u kojoj mjeri te tri stavke određuje izbor partnera.

Uočeno je da je učestalost povezana s intenzitetom, a to je izraženije kad je žena u vezi s muškarcem koji je samouvjeren, dobro zarađuje i nasmijava je. Znanstvenici su primijetili da važnu ulogu u tomu imaju i mjere tijela muškarca, osobnost, kao i cjelokupan izgled.

Istraživanje su proveli psiholozi sa sveučilišta Albany predvođeni Georgeom Gallupom, a u njemu su sudjelovali heteroseksualni parovi koji su odgovarali na pitanja o svojim seksualnim životima. Poseban naglasak stavljen je na orgazam ispitanica.

Intenzitet orgazma ispitanica u najvećoj mjeri ovisio je o stupnju privlačnosti koju su osjećale prema partnerima. Važnim se pokazao i broj seksualnih odnosa, točnije – što su partneri češće prakticirali seks, žene su lakše i intenzivnije doživljavale orgazam. U tom slučaju žene su općenito navodile da su osjetile veći seksualni užitak.

Ovo istraživanje pokazuje da seksualna tehnika muškarca i nije toliko važna. Puno je važnija njegova osobnost i sve ono što on donosi sa sobom u vezu.