TRAŽI SE

Ovim tretmanom žene će definitivno sakriti godine

20.08.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Sve više žena odlučuje se na estetsku operaciju ruku da bi sakrile znakove starenja koji izdajnički otkrivaju godine, kažu iz klinike Transform koja bilježi porast broja tog zahvata od 18 posto u proteklih mjesec dana

Naime sjetimo se samo ruku Madonne ili Sarah Jessice Parker - one su otkrile prave godine dviju zvijezda. Premda u tijelu i licu izgledaju bar 20 godina mlađe, ruke su te koje upućuju na pravu dob. Upravo zbog toga za čak 18 posto samo prošli mjesec porastao je broj estetskih operacija ruku, tj. prebacivanja masnoće iz ostalih dijelova tijela u ruke.

Novi kozmetički trend najbolji je ulog ako želite sakriti znakove starenja. Rukavicama ih sakriva čak i Madonna, pjevačica koja je operirala gotovo svaki dio tijela, ali su joj ruke očito ostale bolna točka koja otkriva prave godine. Naime s godinama se koža na rukama stanjuje, pojavljuju se žile i vene, a vidljive su i staračke pjege. I dok će make up sakriti znakove starenja na licu, ruke su oduvijek bile indikator stvarnih godina.


'Naše su ruke više izložene suncu, na njih manje nego na lice nanosimo zaštitne kreme i češće na njima nastaju pjege', rekao je glasnogovornik klinike Transform koja bilježi 18-postotni rast operacija ruku.

Tretmani za ruke postaju sve popularniji - ubrizgavanje masti, laserski tretmani te poticanje nastanka kolagena.

'Uobičajeno je da starenjem gubimo masnoću u rukama, vene i žile se više vide, a izloženost suncu također otkriva znakove starenja', rekao je dr. Dennis Wolf iz privatne klinike Harley Street, dodajući da je trajnije rješenje koje će umanjiti znakove starenja transfer masnoća u ruke, a one će im dati zdraviji, svježiji i mlađi izgled.