EMOCIONALNO NEDOSTUPNI

Ovim horoskopskim znakovima pokazivanje emocija nije jača strana, ali i za njih ima lijeka

03.03.2018 u 11:47

Bionic
Reading

Na emocionalnu dostupnost ljudi utječu brojni čimbenici, a horoskopski znak i osobine koje ih prate mogu predstavljati značajnu prepreku nečijoj otvorenosti ili u najmanju ruku stvoriti onaj osjećaj potpuno različitih prioriteta, zbog čega se doimaju zatvorenima

Ako je neki zodijački znak skloniji neovisnosti, vjerojatno nije u njegovoj prirodi davati prioritet stvaranju emocionalnih veza. To ne znači da on to ne može učiniti, a pomoći mogu neke komunikacijske tehnike.

Nalazi li se vaš zodijački znak među pet emocionalno najnedostupnijih znakova i često se osjećate pogrešno shvaćenim, postoje mnoge stvari koje možete učiniti kako biste se otvorili, povezali i svoje osjećaje u romantičnim odnosima i izvan njih učinili jasnijima.

Ovan

Na sve stvari koje ga u životu zanimaju Ovan je u stanju biti vrlo usredotočen, ali to nije slučaj s emocionalnom otvorenosti u odnosima. Njihovim partnerima to može pričinjati teškoće u razumijevanju pa ih mogu doživjeti emocionalno nedostupnima.

To je daleko od istine jer Ovnovi itekako osjećaju, samo bi trebali jasnije dati to do znanja i bolje balansirati između vlastitih potreba i povremenog prilagođavanja tuđim potrebama. Vrlo bi korisno bilo kad bi Ovan shvatio da je kompromis temelj zdravog ljubavnog odnosa i da donošenju odluka koje su važne za vezu pristupa s pozicije 'mi', a ne 'ja'.

  • +35
Poznati Ovnovi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blizanci

Nitko ne strahuje od privrženosti više od Blizanaca i sledit će se kada shvate da se intenzivira njihov odnos s partnerom. Blizanci su zračni znak i njihova je zona udobnosti um, a ne srce, što ipak ne znači da ne mogu biti u zadivljujućim ljubavnim vezama. Kada mu na prvu naznaku ljubavi instinkt kaže da bježi glavom bez obzira, Blizanac bi trebao pokušati učiniti upravo suprotno, tek toliko da vidi kako će se osjećati.

Nema boljeg načina da se postane emocionalno dostupniji nego ostati kada situacija zagusti. Blizanci bi se tada trebali zapitati 'zašto bih želio otići?' ili 'što bi mi mogao biti okidač u ovom trenutku?' i prepustiti se tim mislima neko vrijeme. Kada izazovnu emocionalnu situaciju mogu pretvoriti u priliku za rast i učenje, Blizanci mogu postati puno zdraviji i savjesniji partneri. Oni su znak komunikativnosti i ako nauče prezentirati svoje osjećaje onako kako naviru, umjesto da prepuste stvarima da se same odvijaju, to bi ih moglo sačuvati od velikih borbi i sukoba.

  • +47
Poznati Blizanci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Strijelac

Slobodnog duha i avanturistički naklonjen Strijelac radije će se šetati šumom nego se zamarati izljevima osjećaja. Voli gledati širu sliku, a ne zaglavljivati u detaljima. Veze su Strijelcu važne, ali prioritet češće daje slobodi. Kada osjeti da bi nečija potreba za osjećajima mogla ugroziti njegovu neovisnost ili ga uhvatiti u škripac, povlači se ili prekida vezu.

Zbog toga je Strijelac spreman pobjeći glavom bez obzira, ali ako se želi s nekime emocionalno povezati, sposoban je bolje se suočiti sa svojim strahovima da će biti zauzdan. Sve što treba napraviti je pomaknuti malo perspektivu. Umjesto da dozvoli svojim strahovima da ga fiksiraju na vlastita razmišljanja i zatvore, korisnije bi moglo biti pokušati stvari sagledati kroz oči partnera. U trenucima emocionalne uzrujanosti, kad stvari postanu teže ili dobiju nagon za bijeg, korisno bi bilo duboko udahnuti i malo pričekati.

  • +34
Poznati Strijelci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jarac

Jarci su poznati radoholičari. Prekovremeni rad, dodatne smjene vikendom ili odnošenje posla kući možda je vrlo ambiciozno, ali ove navike ne ostavljaju puno vremena za emocionalnu stranu života. Jarac je isto tako sklon zaštititi svoju emocionalnu stranu gradnjom zida oko srca, ali time prigušuje i druge potrebe. Izgubi li vjeru u ljubav, dići će ruke i usredotočiti se na uspjeh u karijeri, zaboravljajući da je moguće, ako to želi, držati te dvije stvari u ravnoteži.

Pomoći ima, pa kad je u pitanju ljubav, trebao bi izbjegavati svoje tmurne misli. Jarcu će sigurno koristiti redefiniranje poimanja ljubavi i ljubavnih odnosa, pri čemu se više treba usredotočiti na mogućnosti koje nosi budućnost, nego na razočaranja iz prošlosti.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodenjak

Mozak Vodenjaka uvijek je u pogonu na najjače, a ideje i ciljevi neprestano nadolaze. Zbog ove izvrsne osobine Vodenjaci mogu biti inovativni mislioci, ali preokupacija vlastitim mislima može ih učiniti i emocionalno nedostupnima. Ako ponekad i izgleda lišen osjećaja i zatvoren, to ne mora značiti da Vodenjaku nije stalo. Suprotno od toga, oni su vrlo brižni, ali skloniji su logici i razmišljanju, nego pokazivanju osjećaja.

Da bi bili otvoreniji, moraju poraditi na uravnoteživanju svoje misaone i osjećajne strane. Jedan od načina je odlazak na terapiju koja će ih naučiti ponašati se u skladu sa svojim osjećajima, ali i s osjećajima partnera. To je nešto što Vodenjaci moraju vježbati, no rezultati su itekako vrijedni truda i vremena.

  • +19
Poznati Vodenjaci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia