MORATE IH IMATI

Ovim ćemo cekerima biti zaluđeni u 2017. godini

30.12.2016 u 13:38

  • +14

Cekeri koje morate imati

Izvor: Promo fotografije / Autor: Net-a-Porter

Bionic
Reading

Apsolutni hit ovoga ljeta koje su sve djevojke morale imati u svojoj kolekciji torba je slamnati ceker koji je, ako je suditi po najavljenim trendovima, poprimio nove dimenzije te ćete od sada svoju omiljenu ljetnu torbu moći šetati tijekom cijele godine

Slamnati cekeri bili su apsolutni ovosezonski hit, a žene koje nisu ovoga ljeta prošetale svoju slamnatu torbu po plaži ili gradskoj špici sigurno nisu vjerne trendseterice. Nekad za na plac, a danas traženi modni dodatak, cekeri su preplavili društvene mreže.

One koje zaljubljeno prati modu trebale bi u svom ormaru imati jednu ovakvu slamnatu ljepoticu. Sa šljokicama, pompomom, natpisima, obojene ili s inicijalima, ove su torbe zavladale ulicama i postale apsolutni must have


Cekeri se proizvode od listova kukuruznog klipa, a naše su ih bake tradicionalno ručno izrađivale. Donedavno zaboravljeni modni dodatak sa sela je uspješno prešao u grad, a mnoge su Hrvatice u njima prepoznale poduzetnički potencijal pa ih i same dizajniraju. Jer zašto svjetski dizajneri mogu, a one ne.

Slamnate su torbe naprosto preplavile Instagram, a neki od najpopularnijih domaćih brendova koje Hrvatice biraju su Piccola Borsa, Hvar Republic te Ceker koji izrađuju unikatne torbe po narudžbi.


S kožnom ili slamnatom drškom, na rame ili ručno, s velikim i malim vunenim pompomom ili pak ispisane bojom i izvezenih inicijala, ideje su nepresušne, a na vama je da odaberete torbu po želji kojom ćete naredno ljeto ponosno prošetati plažom.

Ako je suditi po proljetnoj kolekciji Dolce & Gabbane, cekeri su i dalje u trendu, a moći ćete ih nositi tijekom cijele godine. Čini se kako je ljetna verzija tote poprimila nove razmjere, pa od sada slamnate torbe možete pronaći i u modelu bucket, s dugačkim i kratkim ručkama, kao clutch ili pak elegantniju torbu za na posao.


Iako prizvuk slamnate torbe u prosincu dok pada snijeg zvuči pomalo čudno, čini se kako modni znalci nemaju ništa protiv ovog eklektičnog trenda.

Ovaj je trend bio popularan još 50-ih godina, a čini se kako slavni povratak može zahvaliti pompomu koji je  također odjednom postao sveprisutan na svim odjevnim kombinacijama i popratnim modnim dodacima.