DOLCE&GABBANA

Tropska modna fantazija s talijanskim potpisom

26.09.2016 u 14:31

  • +23

Revija Dolce & Gabbana

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Slavni dizajnerski dvojac Dolce & Gabbana na milanskom Tjednu mode predstavio je viziju trendova za iduće proljeće i ljeto u znaku tropskih elemenata

Stefano Gabbana i Domenico Dolce s vremenom su postali najbolji advokati talijanske mode. Novom kolekcijom slavni dizajnerski dvojac ponovno je testirao modne granice pozvavši ulične plesače iz Napulja koji su u svojoj odjeći okupirali pistu plesnom fuzijom hip-hopa i napuljske tarantelle.

Nakon plesnog performansa, na pisti su se počeli pojavljivati modeli s ukrasima na glavi poput krune, turbana i voća, a krpice je krasio prepoznatljiv potpis Dolce&Gabbana - nezaobilazna čipka, šarenilo i bogatstvo detalja.

Kao popularni francuski brend Vetements, ni talijanski dvojac nije se ustručavao u ironičnom prikazu tržišta krivotvorina, lansirajući modele na pistu u običnim bijelim majicama ukrašenim logom D&G. Modeli su demonstrirali i talijanske gastronomske vrijednosti noseći haljine s uzorkom tjestenine, morskih plodova ili pak sladoleda u kombinaciji s ukrašenim i svjetlucavim vojničkim jaknama.

Nakon kolekcija posvećenih Italiji i talijanskom načinu života, Stefano Gabbana i Domenico Dolce i nastavili su po utabanoj stazi ovom uspješnom modnom formulom.