IZBOR STRUČNJAKA

Ovi savršeno uređeni interijeri osvojit će vas na prvi pogled

14.03.2019 u 15:26

Bionic
Reading

Poput Instagrama, društvena mreža Pinterest predstavlja omiljeno odredište u potrazi za dozom inspiracije, a uredništvo stranice MyDomaine odlučilo je izdvojiti najljepše uređene prostorije u domovima diljem svijeta koji se mogu pronaći na ovoj popularnoj platformi

Dnevni boravak

Ovaj svijetli i vedri dnevni boravak opremljen je modernim namještajem, a za izgled cjelokupne prostorije zaslužna je dizajnerica interijera Sarah Sherman Samuel. Osvježavajući dnevni boravak stiže s dvije sofe od žutog baršuna, par stolica od ratana i tepih od jute. Mješavina neutralnih boja s različitim teksturama ovaj dnevni boravak čini spektakularnim.

Dizajnerica interijera Emily Henderson nedavno je predstavila svoj preuređeni dnevni boravak. Prostor od 270 četvornih metara u neutralnim tonovima ističe se detaljem tepiha s resicama, bijelom sofom i dvije kožne lounge stolice koje zaokružuju prostor dnevnog boravka.

Ovaj dnevni boravak za čiji je dizajn zadužena Courtney Nye nalazi se u kući veličine 6585 četvornih metara u Santa Monici. Zahvaljujući stropnoj svjetiljici s tri kraka, stoliću za kavu od bijelog hrasta i zidnoj rasvjeti koja je uokvirila crno zrcalo smješteno iznad kamina čini da se prostor osjeća modernim i svježim.

Kuhinje

Kada je riječ o uređenju kuhinja, prema riječima uredništva stranice MyDomaine, to nitko ne čini bolje od dizajnerskog studija McGee. Ovaj rustikalni prostor nalazi se u kući smještenoj u saveznoj državi Utah, a drvene značajke poput izloženih greda na stropovima, drvenih ormara i svijetlih drvenih podova čine da se inače potpuno bijela kuhinja osjeća toplo i privlačno uz dodatak perzijske tepih staze za dodatni element teksture i boje.

Ako gajite posebnu ljubav prema potpuno bijelim kuhinjama, onda će vam se ova itekako svidjeti. Dizajnirana od strane Lindsey Brooke ova kuhinja kojom potpuno dominira bijela boja čini idealan kontrast s drvenim barskim stolcima i tri crne visilice.

Još jedan sjajna kuhinja u režiji studija McGee u kojoj je dominacija bijele boje umanjena crnim vratima i prozorima crnih okvira. Osim toga, drveni pod, stolice ispod kuhinjskog otoka i otvorene police na zidovima uravnotežuju izgled kuhinje dok se suptilne srebrne visilice savršeno uklapaju u izgled kuhinjskih uređaja i aparata.

  • +19
Kuhinje slavnih Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Spavaće sobe

Dizajnerica interijera Katie Martinez stvorila je sanjivu spavaću sobu koja privlači pozornost velikim prozorima i suvremenim namještajem koji prostoriji daruje dozu osobnosti.

Boemskog stila, uredništvo stranice MyDomaine ovu spavaću sobu već je proglasilo jednom od najljepših u aktualnoj godini. Iako je riječ o malom prostoru, prepun je svijetlih i živahnih dizajnerskih elemenata. Bijeli okvir kreveta od trske koji sjedi na čupavom tepihu s uzorkom čini žarišnu točku spavaće sobe, a umjesto tradicionalnog cvijeća dizajnerica interijera Sarah Sherman Samuel odlučila je prostor obogatiti pampas travom u bijeloj vazi koja prostoru daruje teksturu uz veliku slamnatu visilicu smještenu po sredini stropa.

Kupaonice

Ako mislite da ne možete biti impresionirani kupaonicom, razmislite ponovo. Ovaj šareni prazan prostor nalazi se u kupaonici kuće koju je dizajnirala Jessica Helgerson. Geometrijski nanešene pastelne boje krase zid iza modernog okruglog ogledala snještenog iznad elegantnog stolića za šminkanje sa zlatnim finišem poput baršunastog taburea.

Ljubitelji minimalizma, zatvorite oči. Ova svijetla kupaonica koju je dizajnirao Studio DIY prepun je uzoraka i tekstura. Prije nego što je nastao ovaj projekt, prostor je bio potpuno bijel s tamnim drvenim ormarićem. Sada je riječ o nedvojbeno lijepoj prostoriji pogodnoj za dom koji se ne strahuje od boja ili osobnosti.

Iako ne spada u kategoriji prostora koji pršte bojama, ova siva kupaonica djeluje itekako zapanjujuće. Bogata nijansa sive u kontrastu sa zlatnim detaljima čini ju luksuznom dok moderno zrcala privlači posebnu pažnju. Prema riječima uredništva MyDomaine, ova kupaonica predstavlja vrhunski primjer kako nešto tako jednostavno kao ogledalo može u potpunosti transformirati izgled prostora.