želimo ih!

Ove traperice ponovo su vrući hit: Vraća se traper trend koji laska svim siluetama

15.02.2024 u 13:16

Bionic
Reading

Traperice ne poznaju godišnja doba, nose se uvijek i uz sve. Ipak, promjena sezone i godišnjih doba uvijek na scenu donosi dominantan model koji u rekordnom roku postaje najpoželjniji. Ovog proljeća odustanite od izbijeljenih varijanti jer se tamni traper vraća kroz bezvremenske interpretacije

Kakvi traper trendovi nas očekuju ovog proljeća? Prema svemu sudeći čini se da tamni traper ove sezone više nego ikad potvrđuje svoj status modne ikone.

Uz sive traperice, popularno nazvane 'sirove', raw traperice penju se na sam vrh modnih želja za sljedećih dvanaest mjeseci.

Korištene od 16. stoljeća u genovskoj mornarici za izradu odjeće mornarima, traperice su se izvozile u Europu, posebno u Francusku gdje je, kroz eksperimentiranje, stvoren traper kakvog danas poznajemo, prvobitno nazvan Sergé de Nîmes. Danas se na modnim pistama, ali i na ulicama, traperice vraćaju u svom temeljnom, sirovom obliku.

Tamne traperice: kako ih nositi ove godine?

Na modnim se pistama sirovi traper ponekad zamišlja ravno, kao kod Helmuta Langa (tijekom prve modne revije Peter Doa ) i Miu Miu za proljeće/ljeto 2024., ponekad s uličnim naglascima, poput onog uočenog na Schiaparelli modnoj reviji proljeće/ljeto 2024.

Predstavljene ispod pletene pelerine za Loewe ili podsjećajući na gornji dio sportske odjeće u istoj nijansi za Gucci, ekstra tamne traperice mogu se zamisliti kao total look i ukrašene tetoviranim ružama na modnoj reviji Kenzo za proljeće/ljeto 2024. Što se tiče streetstylea, neće trebati dugo da ovaj model preplavi ulice modnih gradskih središta.

  • +5
Tamne traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo