STIŽE BALI

Ove tenisice iz adidasa mogle bi postati nove 'sambice'

27.02.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Iz svoje bogate arhive, njemački sportski div ne prestaje vaditi stare favorite. Nakon ogromnog uspjeha koji su na street style sceni ostvarili sa Sambicama, a potom Gazelicama i, po novome, Spezialkama, adidas nudi novi retro adut koji ovog tjedna stiže u prodaju

Možda do sada niste čuli za adidasov model tenisica Bali, no na tržištu je prisutan već neko vrijeme. Ova silueta tenisica svijetu je premijerno predstavljena još davne 1977. godine, kao dio serije Island. Kada je lansiran brojni su ga smatrali savršenom zamjenom za model Samba, a isto mišljenje prisutno je i danas.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Gotovo pet desetljeća trebalo je proći da ovaj model ponovno zablista u plavim tonovima. Stvoren od antilop kože u nijansi 'Chalk Blue' i sa adidasove prepoznatljive tri pruge u nijansi 'Marine Blue', nova verzija tenisica Bali privlači pozornost plavetnilom koje se prelilo i na gumeni potplat.

adidas Bali Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Baš kao i spomenute sambice, kakve posljednjih sezona uvjerljivo dominiraju street style scenom, model Bali relativno je ravan i nizak, sa retro siluetom koja je danas itekako relevantna.

Nije tajna da su sambice i dalje jedan od najpopularnijih modela tenisica na svijetu. Videi na TikToku koji ih obrađuju skupili su gotovo 900 milijuna pregleda, no kako postaju razvikanije i stvar mainstreama, brojni ljubitelji mode pokušavaju im pronaći idealnu alternativu.

Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Said Elatab / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Modna ikona generacije Z, američka 'it' djevojka Bella Hadid, primjerice, nedavno ih je zamijenila adidasovim modelom SL-72, a plava verzija modela Bali ima sve predispozicije postati novim hit modelom.

Na stranicama njemačkog diva i odabranim trgovinama, model adidas Bali u prodaju će biti lansiran 29. veljače, po cijeni od 120 eura.