ZA SVAKI STIL

Ove majice nikad neće biti out, a mi smo pronašli najljepše komade

17.04.2020 u 06:40

Bionic
Reading

Prugice su uz točkice jedan od onih klasičnih uzoraka kojima se iznova vraćamo čim zatopli. Nije ni čudo da su prugice toliko omiljene jer odlično izgledaju i kad ih nosimo uz komade od trapera, kožu, lan...

Uzorak koji neki katkad nazivaju i bretonski, jer je nekoć u Bretanji bio standardni dio uniforme mornara, svakoj će kombinaciji dati mladenačku notu i uvijek je 'in'.

Ovaj vječiti uzorak viđali smo i na legendarnim modnim ikonama poput Brigitte Bardot ili Audrey Hepburn, ali i trendsetericama novijeg doba poput Kate Middleton, Meghan Markle, Alexe Chung, Victorije Beckham...

Nedavno se svojim primjerkom neodoljivih prugica u kućnom izdanju pohvalila i najmoćnija žena modnog biznisa, urednica američkog izdanja časopisa Vogue Anna Wintour te je donji dio trenirke, komad odjeće za koji smo mislili da je nikad nećemo vidjeti u njemu, upotpunila crvenim džemperom na pruge s potpisom brenda La Ligne.

Da pruge mogu dobro izgledati i u poslovnim prigodama, odličan je primjer ležerni outfit španjolske kraljice Letizije - sako i hlače razigrala je majicom s ovim upečatljivim uzorkom prilikom uključivanja u održavanje konferencije videovezom iz madridske palače Zarzuela.

Široke ili tanke, vodoravne ili horizontalne, klasične ili modernističkog dizajna, prugice su i ovoga proljeća s nama, a ako ste u potrazi za osvježenjem svojih budućih proljetno-ljetnih outfita, u šarmantnim prugicama izgledat ćete kao da se sišli s modne piste.

  • +33
Majice na pruge Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ukoliko vas brine to hoće li vas one proširiti, stilisti savjetuju da birate odjeću s tanjim prugama.

Glumica i aktivistica Sophia Bush u trendi prugicama Izvor: Profimedia / Autor: NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Iako ga je još davne 1917. popularizirala legendarna Coco Chanel, i danas je podjednako privlačan, bez obzira nosite li ga u dnevnim ili večernjim prigodama. I premda smo u izolaciji, većina popularnih high street trgovina dodatno je 'podebljala' online šoping i dostavu, pa ukoliko želite biti u korak s trendovima čim se situacija normalizira, znate što vam je činiti.