metalni trend

Ove cipele podižu svaki stajling, a obožavaju ih Kate Middleton i Amal Clooney

29.06.2023 u 05:52

Bionic
Reading

Cipele s metalnim sjajem garancija su umjerenog glamura u svakodnevnim stajlinzima, a već su osvojile srca Kate Middleton, Amal Clooney, Katie Holmes, Anne Hathaway...

Metalni trend obuće vratio se u modu još tijekom proljeća kada smo srebrni ili zlatni sjaj mogli vidjeti na mnogobrojnim komadima trendi balerinki i mokasinki. No, ovom trendu ne nazire se kraj niti tijekom ljeta kada ćemo ga viđati na sandalama i cipelama s visokim potpeticama.

Ovakve cipele lako će se naći u prvom planu te nadvladati osmišljenu kombinaciju, stoga je bitno voditi računa o tome da upravo one postanu okosnica stajlinga. Ovo pravilo tematski se nadovezuje na smjernicu koja bi glasila - što su cipele sjajnije, to bi odjevna kombinacije trebala biti jednostavnija.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Iako ovakve cipele mogu djelovati pomalo dramatično, one će u svakodnevnim izdanjima donijeti umjerenu dozu glamura koja neće djelovati prenapadno ako su usklađene s kombinacijom u suptilnim tonovima ili monokromatskim outfitima.

  • +7
Zlatne balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

To je nedavno pokazala Amal Clooney koja je svoje zlatne stiletto salonke uskladila s kombinezonom na jedno rame obojen pripadajućom sjajnom zlatnom nijansom. Prelijepa 45-godišnja odvjetnica i supruga glumca Georgea Clooneya tako je kreirala zapažen glamurozan stajling u kojem su pozlaćene cipele bile besprijekorno uklopljen u čitav look.

  • +10
Amal Clooney Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Slično je napravila i Kate Middleton koja je svoje srebrne štikle vješto kombinirala sa svjetloplavom maksi haljinom obogaćenom malim biserima, mašnom i efektnim prozirnim rukavima.

S druge strane, glumica Anne Hathaway pokazala je kako cipele s metalnim sjajem staviti u prvi plan u ležernom stajlingu sačinjenom od širokih hlača, bijelog džempera i klasičnog dugog kaputa tamnoplave boje.

Njihovom šarmu nije mogla odoljeti niti 'kraljica ulične mode' Katie Holmes koja je srebrne salonke nosila u efektnoj kombinaciji sa zlatnim hlačama i oversized kožnim kaputom, potvrdivši njihovu svestranost i sposobnost da baš svaki stajling podignu na višu razinu.