idu uz sve

Ljepše od ovih nećete naći: Zlatne balerinke cipele su koje spašavaju baš svaki stajling

25.06.2023 u 10:34

Bionic
Reading

S mašnom, duplim remenom ili u svojoj najklasičnijoj varijanti, zlatne balerinke ističu se kao neizostavne cipele sezone. A ovo su neki od najljepših modela kojima je nemoguće pogriješiti

Balerinke ponovno vladaju. Budući da je udobnost postala nezamjenjiva kvaliteta pri odabiru obuće, modni brendovi odlučili su se vratiti klasičnim verzijama. A ove sezone čine to prije svega u zlatnoj varijanti.

Kultne modne kuće, kao što je to su Prada i Loewe te španjolski brendovi koji su sve snažniji igrači na modnom tržištu, poput Monpiela ili Vientya, balerinkama u zlatnim bojama dali su povlašteno mjesto u svojim kolekcijama.

Taj trend se, sasvim očekivano, prelijeva i na popularne high street brendove. Tako Zara, Arket i Parfois u svoje ljetne kolekcije uključuju zlatne balerinke s mašnama, duplim kopčama ili četvrtastim vrhovima.

Iako balerinke svoje ime duguju baletu, danas najvjernije verzije originalnog koncepta, kakve nudi Miu Miu, nadopunjuju drugi, posebniji modeli poput onog od PVC-a, čiji dizajn potpisuje Loewe. Što se tiče izgleda, sve je dopušteno sve dok elegancija i udobnost nisu narušeni. Riječ je o cipelama koje su doista nosive uz sve, do dnevnih izlazaka pa sve do posebnih prilika, što je svojevremeno dokazala Alexa Chung jer se nije ustručavala pokazati ih na crvenom tepihu.

  • +2
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: THEIMAGEDIRECT.COM / THE IMAGE DIRECT / PROFIMEDIA

Balerinke s metalnim odsjajem najbolja su opcija kada tražite cipelu koju je lako nositi od jutra do večeri jer imaju mogućnost podići baš svaku ležernu kombinaciju, ali i 'primiriti' glamurozna izdanja. Ove sezone postaju nezaobilazan dodatak u garderobi svake trendseterice. Ljubitelji cipela složit će se da pari balerinki baš nikada nije dosta, a kolekcija nije potpuna bez ravnog i udobnog zlatnog modela.

  • +7
Zlatne balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo