chic i trendi

Kate Middleton ima nove omiljene cipele: I ona nosi retro klasik kojem se rado vraćamo

20.06.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Sve što Kate Middleton odjene u rekordnom roku postaje vrući modni trend, a ovog puta u prvom planu našle su se cipele. Novi omiljeni par cipela princeze od Walesa je retro klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Princeza od Walesa veći dio prošlog ljeta provela je u bijelim salonkama, cipelama koje su je pratile posvuda, od Central Courta u Wimbledonu do Kariba. Klasika je uvijek bila Katein prvi izbor pa je tako isti model Jimmy Choo salonki nabavila u različitim varijantama – u bež nijansi, klasične crne i lakirane pa i sa šljokicama.

No, Kate ovog ljeta ima novi modni hit komad. Naime, čini se da je princeza u istoj mjeri oduševljena parom ženstvenih Mary Jane sandala. Upravo je taj model cipela odjenula kako bi se pridružila Sophie, vojvotkinji od Edinburgha, u kapelici St George povodom velike povorke vitezova koja se organizira svakog lipnja.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: TIM ROOKE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL; JOHN PHILLIPS / PA IMAGES I POOL / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Za tu prigodu Kate je posegnula za efektnom haljinom na točkice svoje omiljene britanske dizajnerice Alessandre Rich, dodala damski šešir čiji dizajn potpisuje irski dizajner šešira Philip Treacy, a u stajling su se savršeno uklopile bijele Mary Jane sandale s crnom kapicom na vrhu čiji dizajn također potpisuje njezina omiljena dizajnerica.

Još u svibnju, Kate je spojila iste Mary Janes sandale koje imaju petu srednje visine, fini remen i crni detalj na vrhu sa zelenom Suzannah London haljinom inspiriranom 40-ima prilikom posjete Anna Freud Centru u Londonu tijekom Tjedna mentalnog zdravlja. Prethodno je pak nosila predivne Alessandra Rich cipele na teniskom meču na Wimbledonu i na komemoraciji za žrtve požara u Grenfell Toweru.

Kate su davno osvojile elegantne haljine Alessandre Rich inspirirane retro stilom i razigranim točkicama. Tako je nosila je kreacije ove dizajnerice nosila za nebrojene javne angažmane - a čini se da je retro obuća britanske dizajnerice sada zaslužila i trajno mjesto u princezinom ormaru.

Inače, Mary Jane cipele pokazala su se rastućim trendom još prošle godine. Osvajajući udobnošću i elegancijom ove chic cipele nosole su gotovo sve slavne dame. Od Kendall Jenner do Zoë Kravitz i Michelle Williams,samo su neke koje nisu odoljele tom retro stilu. Cool djevojke i trendseterice najčešće kombiniraju svoje Mary Jane cipele, bilo ravne ili na petu s trapericama ili haljinama i čarapama – stilski odabir u kojem Kate vjerojatno nećemo tako skoro vidjeti. No, kao buduća britanska kraljica Kate je poduzela neke suptilne izmjene u svom ormaru, ali i uspješno pronašla način da se prikloni vrućem trendu na način koji funkcionira u dvorcu Windsor.

Mary Jane cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije