KORISNI SAVJETI

Ovako se zauvijek možete riješiti neugodnih mirisa u kupaonici

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 21.09.2021 15:03
  • Objavljeno 21.09.2021 u 11:55
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Redfin / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kupaonice se od utočišta nalik spa centru preko noći mogu pretvoriti u prljave i vlažne prostorije neugodnog mirisa. Održavati ju čistom, samo je jedan od načina da osigurate dugotrajan privlačan miris u kupaonici

Redovito čišćenje

Jedan od najboljih načina za suzbijanje neugodnih mirisa u kupaonici njihovo je sprječavanje, a ono uključuje redovito čišćenje. Jednostavni zadaci poput čišćenja umivaonika mogu biti od velike pomoći u tome.

Redovito pranje ručnika i temeljito pranje WC školjke također pomažu u održavanju privlačnog mirisa u kupaonici.

Koristite manji difuzor

Ovaj mali uređaj razgrađuje mirisna i eterična ulja u manje molekule, zatim ih raspršuje u zrak i tako stvara ugodan i smirujući efekt u prostoriji, a njegov glavni posao je ravnomjerno raspršiti čestice u obliku fine vodene maglice.

Manji difuzor, prema riječima stručnjaka, u kupaonici je najbolje postaviti na stražnju stranu umivaonika ili wc školjku.

  • +6
  • +3

Luksuzne kupaonice

Izvor: Profimedia / Autor: Realtor.com / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Potpourri

Mješavina sušenih, prirodno mirisnih biljaka istaknutih u zdjeli ili vrećici koristi se za pružanje nježnog prirodnog mirisa u životnom prostoru, a može se postaviti na različitim mjestima u kupaonici. Osim toga, potpourri u kupaonici može emitirati ugodan miris i do devet mjeseci.

Vlažni ručnici

Jedan od glavnih krivaca za neugodan miris u kupaonici su vlažni i neoprani ručnici. Kada ih ostavite na hrpi na podu dok su još vlažni, uskoro postaju ništa više od predmeta prepunog gljivica i neugodnog mirisa. Kako biste izbjegli navedeno, vlažne ručnike uvijek objesite kako bi se osušili te ih perite barem jednom tjedno.

Mirišljavi sapuni

Korištenje mirišljavih proizvoda, poput sapuna i gelova za tuširanje, predstavlja lak način za postizanje privlačnog mirisa u kupaonici, baš poput šumećih kugli za kupanje.

Redovito zračenje

Nakon svakog tuširanja i kupanja kupaonski prozor obavezno otvorite ili uključite ventilaciju na 10 do 15 minuta kako biste spriječili pojavu neugodnih mirisa i kupaonicu oslobodili viška vlage, jednog od najvećih krivaca za njihov nastanak.

Sakupljač vlage

Ova mala i pristupačna naprava, osim što hvata vlagu, upija neugodne mirise. Iako ne predstavljaju najljepše rješenje za održavanje privlačnog mirisa u kupaonici, izvrsno su rješenje za prostor kojemu je potrebna dodatna pomoć.

Moć zelenila

Osušeni buket eukaliptusa, lavande ili metvice u kupaonici itekako će doprinijeti stvaranju mirisne svježine u njoj.

Deterdžent ili omekšivač u vodokotliću

Manja količina deterdženta za rublje ili omekšivača postavljena u spremištu klasičnog vodokotlića svakim ispiranjem školjke rezultirat će lijepim mirisom.

Redovito praznite koš za smeće

Mali koš za smeće u kupaonici također može predstavljati izvor neugodnih mirisa. Čak i kada nije pun, smeće redovito izbacujte jer njegovim stajanjem pospješuje se pojava neugodnih mirisa u kupaonici.

Jedna do dvije kapi eteričnoga ulja u praznoj kupaonskoj kantici osigurat će da svaki put osjetite svjež miris tijekom njezinog otvaranja.