FRIENDS DESIGN

Ovako se odijeva suvremena žena ratnica

07.10.2011 u 08:36

Bionic
Reading

Ready to wear kolekciju za jesen/zimu 2011/12. inspiriranu svijetom magije, Japanom, ali i međimurskim pjesmama predstavila je dizajnerica Katarina Džale koja stoji iza imena Friends Design

Njezina žena je ratnica u magičnom smislu koja se bori za svoje stvaranje.

'Diplomirala sam na temu japanskog kimona i toj neiscrpnoj temi se često vraćam', kaže dizajnerica koja je upravo osnovni oblik kimona prenijela na zanimljive kapute i tople prsluke koje radi od prirodnih materijala u trendi crno-bijelim i sivim kombinacijama.

Osim crne boje u novoj jesensko zimskoj kolekciji ima i dosta plave, nježno ružičaste, bordo. Tako cvjetni kaputić u rozoj boji može poslužiti kao vesta u unutarnjem prostoru ili pak kao jakna u vanjskom.

Na predstavljanju kolekcije bile su mahom žene iz poslovnog miljea među kojima i Nela Horvatinčić, vlasnica wellnes centra i mama poznate glumice Nataše Dangubić.

'S Katarinom me spojila ljubav prema prirodnom. Prirodnim materijalima i kozmetici i ne zato što je to sad trendi već jer je zdravo i najkvalitetnije. Sviđaju mi se njezini modeli prikladni za jednu urbanu ženu', otkrila nam je bivša supruga Tomislava Horvatinčića.

I ona sama preferira nosivu i udobnu odjeću, a koji je kreator potpisuje, to joj je manje bitno. Otkrila je i da joj je kći najveći kritičar, pa kad odabire odjeću uvijek promisli hoće li se to Nataši svidjeti.

Ako se odluči za neku od Katarininih suknji s preklopima koji do izražaja dolaze upravo u pokretu tijela, vjerujemo kako će oduševiti.

Kolekcija sadrži i haljine, a na gotovo svim odjevnim predmetima provlači se cvijet kao lajtmotiv i podsjetnik na ljeto. Svi materijali su potpuno prirodni jer dizajnerica zastupa principe etičkog dizajna odjeće.