BEAUTY SAVJET

Ovaj trik za savršeno blistavu kosu možda ni vi ne znate

18.04.2023 u 08:33

Bionic
Reading

Pranje kose čini se kao doista najjednostavniji zadatak na svijetu, no ako izostavite važan korak, ona neće biti prpošna, puna volumena i sjaja kao kad primjerice izađete iz frizerskog salona

Prilikom pranja kose doista nemamo što puno pogriješiti: smočimo kosu, stavimo šampon i dobro isperemo - i to je to. Barem smo svi tako mislili.

Elisabeth Bouhadana iz L'Oréal Paris Internationala otkrila je najčešću grešku prilikom pranja kose i ne, ne odnosi se na nanošenje regeneratora cijelom duljinom.

Naime možda ni vi niste znali da kosu treba dva puta zaredom šamponirati i isprati.

Kosa koja je tako oprana izgledat će puno ljepše i životnije.

  • +4
Glumica Rachel Weisz ponosi se svojom lijepom kosom Izvor: Profimedia / Autor: MPP / Starface / Profimedia

'Kosu biste uvijek trebali prati dvaput zaredom. Prvim pranjem vlasište i kosa su oslobođeni prljavštine. Tijekom drugog pranja njegujući aktivni sastojci u šamponu prodiru u vlasi', objašnjava ona.

Međutim to ne znači da morate koristiti dvostruku količinu šampona.

'Prilikom pranja kose dovoljno je koristiti malu količinu šampona. Osim toga, trebali biste je prati samo svaka dva do tri dana kako bi vlasište imalo dovoljno vremena između pranja za proizvodnju sebuma i ponovnu izgradnju prirodnog zaštitnog sloja. Samo tako kosa će dugo ostati lijepa i puna volumena', zaključuje.

Također, treba podsjetiti na to da mokru kosu nikad ne treba grubo trljati nakon pranja. Ako je moguće, osušite je na zraku ili samo nježno istisnite višak vode ručnikom umjesto da je trljate. Također, budite vrlo pažljivi i nježni prilikom raščešljavanja mokrih vlasti.