ups, događa se!

Nanošenje korektora: Ovo su najčešće greške koje radimo kod prikrivanja podočnjaka

12.04.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Mnoge žene ne izlaze iz kuće bez korektora, a posebnu pažnju posvećuju tretiranju podočnjaka, no nerijetko čine pet grešaka koje stvaraju kontraefekt

Iako imaju različite stilove šminkanja, najpoznatije modne influencerice Hailey Bieber i Kylie Jenner jednu stvar rade jednako - ne izlaze bez korektora koji prikriva podočnjake.

I u tome, sigurno, nisu jedine. Fraza 'nikad ne izlazim bez korektora' jedna je od najčešćih rečenica koje možemo čuti kada slavne ljepotice otkrivaju tajne svoje beauty rutine.

No, kako biste uspješno prikrili podočnjake važno se voditi pravilom da je manje više te izbjeći nekoliko najčešćih pogrešaka koji mnogi čine prilikom nanošenja proizvoda ispod očiju.

Pripazite s količinom kreme za oči

Za hidrataciju područja oko očiju, posebno kada je riječ o pripremi kože za nanošenje šminke, potrebno je nanijeti količinu kreme jednako zrnu riže.

Stavljanje previše kreme oko očiju može stvoriti svojevrsnu barijeru, sprječavajući da se korektor stopi s kožom zbog pretjeranog sloja kreme koji će i nakon nanošenja korektora odavati dojam težine.

Ne stavljajte puder prije korektora

Formulacija pudera i korektora nerijetko se razlikuje pa nanošenjem pudera na čitavo lice, uključujući područje ispod očiju, dolazi do opterećenja kože različitim sastojcima.

Uslijed toga, stvara se višak kreme ispod očiju što samo daje dodatnu težinu podočnjacima koje želite olakšati.

@itsmakeupbymelissam A small amount of creasing is normal but if it’s a constant issue—all of these will help 👍 #makeuphack #concealer #concealerhack #makeup101 ♬ original sound - Melissa Murdick

Pripazite s metodom 'trokuta'

Korekcija podočnjaka nalikuje na pravu znanost, uslijed čega postoje i mnogobrojne metode koje se mogu pronaći na internetu. Jedan od viralnijih videa bio je onaj u kojem Kim Kardashian pojašnjava metodu trokuta, no budite oprezni s količinom korektora kako ne biste preopteretili ovo područje na kojem je koža iznimno tanka i nježna.

Korektor nanesite specijaliziranom četkicom, umjesto spužvicom ili prstima

Zahvaljujući TikToku, većina žena danas nanosi korektor spužvicom ili prstima. To nije nužno greška, ali sve ovisi o tipu kože i vrsti korektora jer riskirate da većina proizvoda ostane na vašim prstima ili tek na površini podočnjaka i tako ih, zapravo, samo dodatno istakne.

Najbolji izbor su specijalizirane četkice sa sintetičkim vlaknima koje jamče savršeno nanošenje i prianjanje korektora na kožu.

Ako imate izraženije bore oko očiju, preporuka je nanijeti korektor na hidratizirano područje, a zatim višak ukloniti vatom.

@deborahruizglam Viral concealer hack! I used less concealer than I usually do and it looked flawless 😱 Ib: @makeup_foundation #makeuphacks #concealer #concealerhacks @hudabeautyshopofficial ♬ original sound - kardashianshulu

Budite precizni

Iako u mnogim tutorialima možemo vidjeti kako se korektori nanose 'šakom i kapom', riječ je o velikoj grešci. Naime, nanošenjem proizvoda na okolna područja i pretjerivanjem s količinom, dolazi do kontraefekta i stvaranja 'sjena' podočnjaka.

Unutarnji kut oka točka je gdje nanošenje korektora ima najsnažniji utjecaj jer daje svjetlinu i dojam odmornosti, a izraženiji utjecaj dobit će laganim nanošenjem proizvoda kistom po cijelom podočnjaku.

Završni korak je dodavanje kapi korektora u središte obraza u ravnini završetka nosa i to nakon što se nanijeli puder ili bronzer.

@vincent.ford try this cotton bud hack to help your concealer from creasing #concealerhack #makeuphack #fyp ♬ original sound - Vincent Ford