NIJE ZA SVAČIJI UKUS

Ovaj omraženi beauty trend vratio se iz prošlosti i sada ga ponovno viđamo na svakom koraku

31.08.2020 u 13:18

Bionic
Reading

Jeste li spremni za povratak plavog sjenila? Ovaj omraženi beauty trend ponovno proživljava svojih pet minuta slave

Popularnost plavog sjenila seže još u viktorijansko doba kad je malo plavetnila na kapcima bilo smatrano izrazito privlačnim te znakom nevinosti i čistoće srca. Otada se plavo sjenilo neprestano vraća u modu i ponovno odlazi u zaborav, a posljednji put bilo je to 90-ih godina prošlog stoljeća.

Ovaj će omraženi trend, tvrde beauty stručnjaci, doživjeti veliki povratak na beauty scenu, a jednimo pitanje koje se nameće je - jeste li spremni za taj trenutak?

Ovim beauty trendom neće biti svi oduševlji i to je sasvim u redu, jer i nije za svakoga. I dok većini žena pristaju zemljani tonovi sjenila, plava boja na kapcima nerijetko će djelovati neprirodni, pa čak i vulgarno ukoliko ne znate kako pravilno nanijeti sjenilo.

Što je pigmentiziranija i sjajnija boja, to ju je teže nositi i pravilno nanijeti. Isto je i s plavim sjenilom. Ukoliko je pravilno naneseno, plavo sjenilo može fenomenalno izgledati, a treba ga znati i nositi. No, na koncu, to je samo šminka koju je lako ukloniti s lica pa zašto se onda ne biste poigrali s plavim sjenilom i vidjeli kako će vam pristajati.

Plavo sjenilo odlično će pristajati ženama izrazito svijetle ili tamne puti, platinaste ili tamne kose te ženama sa smeđim ili sivim očima, no ako mislite da niste dovoljno vješti s make up kistom, uvijek možete zatražiti savjet stručnjaka prilikom sljedećeg posjeta vizažistu ili u obližnjoj drogeriji.

Osam načina kako nositi plavo sjenilo

Na sredini oka

Umjesto tuša za oči

Na vodenoj liniji oka

Dvije nijanse plave

Smokey eyes

Preko cijelog gornjeg kapka

Iscrtani rubovi

Dramatičan efekt