POSEBAN ODNOS PREMA DIMU

Ova zadimljena šestorka najokorjeliji su horoskopski pušači

22.12.2019 u 18:10

Bionic
Reading

Znakovi zodijaka imaju različitu sklonost konzumaciji duhanskih proizvoda. Ovisnika ima u svim znakovima, ali oni koje navodimo u nastavku imaju najsloženiji odnos prema upaljenoj cigareti, nikotinskoj drogi i karcinogenim tvarima u dimu. Oni su velika pušačka šestorka zodijaka!

Bik - puši zbog tvrdoglavosti

Teško razvija pušačku ovisnost, ali ako ga ona zgrabi u čeljusti, ne pušta ga. Njegova je tvrdoglavost važan faktor koji ga onemogućuje da jednostavno raskine s duhanom. Drugi je faktor lijenost: Bik odbija promjene jer zahtijevaju napor. Želite li da prestane pušiti, nemojte ga nagovarati ili, još gore, grditi. On ne sluša ni kad ga upozorite da njegov znak ima jako osjetljivo grlo.

Blizanci - puše zbog nervoze (1)

Mnogi Blizanci pate od anksioznosti, a budući da je duhan (djelomično) sredstvo za smirenje, koriste ga kao 'lijek'. Blizancima su pluća osjetljiv dio organizma pa im pušenje škodi još više nego većini drugih. Kao i u drugim aktivnostima, ni u pušenju nisu redoviti ni ujednačeni. Neke dane podsjećaju na dimnjak, a neke ni ne pogledaju cigaretu.

  • +5
Lenny Kravitz je rođen u znaku Blizanaca 26. svibnja 1964. Izvor: EPA / Autor: TANNEN MAURY

Djevica - puši zbog nervoze (2)

Ima misaone i emocionalne procese slične Blizancima, samo unekoliko dugotrajnije i dublje. Otkrije li da je nikotin smiruje i opušta, sklopit će neraskidivo drugarstvo s njim. Djevica lišena nikotinske doze pruža užasan prizor, ružniji čak i od Ribe koja apstinira. Sreća u nesreći, strah od bolesti vrlo snažno djeluje na Djevicu i potiče je na odvikavanje. I prijetnja otkazom može donijeti uspjeha.

Jarac - puši zbog depresije

Nikotin je (osim što je otrov i droga) antidepresiv. Ali štetan i kratkoročan. Jarac koji otkrije 'čari' tog kemijskog spoja zauvijek se udružuje s cigaretom. Zauvijek? Možda i ne. Jarac je racionalan i mogao bi razmisliti o štetnim stranama pušenja ako mu diskretno skrenete pažnju na njih. Bolest boli, ali i košta, a spomen troškova nepogrešivo ubada Jarca u srce. Krene li stazom odvikavanja, hrabrite ga umjesto da mu prigovarate.

Škorpion - puši iz mržnje prema sebi

Ovaj je znak najskloniji autodestrukciji i inaćenju. Za njega je pušenje stvar nadmetanja sa samim sobom, društvom i karcinogenim tvarima iz dima. 'Pušenje je štetno, ha? Prvo, ja sam jači od štetnih učinaka pušenja, a ako se i razbolim - pa što', razmišlja tipični škorpionski pušač. Kao što može biti najtvrdokorniji konzument duhana, može i trajno svladati ovisnost. Ovisi o tome što si je zacrtao u umu. Ima li dobar motiv, sposoban je ostaviti se duhana već danas i zauvijek.

Emma Stone je horoskopski Škorpion, rođena je 6. studenog 1988. Izvor: Profimedia / Autor: NPA/The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

Neizmjerno su tvrdoglavi, uporni, odlučni i principijelni. Kad nešto žele, napravit će sve da to postignu, no to trebaju osjećati - iznutra! Njihov je problem u tome što su skloni samouništenju; oni naime uživaju u onome što im šteti i što ih uništava. Međutim istina je i da ih neki jak motiv može natjerati da se bore protiv svega destruktivnog i tad će se uhvatiti ukoštac sa svojim porokom kao sa živim protivnikom. Škorpioni vole dokazivati svoje sposobnosti, a redovito puno toga rade iz inata. Stoga je možda najbolje da se oklade s nekim da će prestati pušiti! Ako to doista žele, neka pokušaju u lipnju, rujnu ili prosincu.

Ribe - puše zbog slabosti

One su labilne, ali ne nužno pitome. Riba koju upozoravate na rizike od pušenja pretvara se u veliku bijelu psinu. No pred pravim neprijateljem, duhanom, manja je od makova zrna. Ima minimum vjere u sposobnost raskidanja s cigaretama pa ni ne pokušava, a ako pokuša, sutradan nadoknađuje propuštenu dozu. Mogli biste je navesti da trajno odbaci goreći štapić ako je zaljubljena u vas.

  • +19
Sharon Stone rođena je u znaku Riba 10. ožujka 1958. Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO