MODNA DOMINACIJA

Ova košulja s razlogom slovi za vječni klasik, a ove sezone popularnija je nego ikad prije

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 01.12.2020 12:49
  • Objavljeno 01.12.2020 u 12:49
tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: instagramscreenshot/ @pernilleteisbaek

Takozvana cabincore estetika ove je sezone zavladala garderobom modno osvještenih djevojaka. Ovaj modni termin izveden iz engleske riječi cabin, koja označava kolibu, karakteriziraju komadi poput flanelske košulje (po mogućnosti izrađene od vune), reinterpretirane kroz auru modernih brendova

Zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj prisutnosti na modnoj sceni, flanelska košulja uspjela je zaraditi titulu modnog klasika, a ove sezone riječ je o posebno popularnom komadu kojemu su brojni brendovi odlučili podariti makeover.

Aktualni modeli flanelskih košulja na policama trgovina prvenstveno se ističu predimenzioniranim krojem, a naposlijetku i svojom dužinom te debelim materijalom zbog čega su u prvim danima jeseni uspješno parirale prijelaznim jaknama poput balonera i modela od trapera. Zahvaljujući svojim karakteristikama jakne, nove verzije flanelskih košulji zaradile su i termin shacket, odnosno natkošulja.

Da je riječ o iznimno traženom odjevnom komadu, svojim izvještajem potvrdila je i modna tražilica Lyst. U odnosu na proteklu godinu, potražnja modnih kupaca za debelim verzijama košulja skočila je za 48 posto. Pomama za ovim komadom odjeće započela je u kolovozu, a iz Lysta tvrde kako je potražnja skočila čak 20 posto nakon što je zamijećen na glumici Katie Holmes.

Kao što svojim modnim primjerom potvrđuju jedne od najpopularnijih djevojaka današnjice, uz bok zvijezdama sa svjetske street style scene, ovaj odjevni komad izvrsno se uklapa u kombinacije s bezvremenskim traperom i obućom poput trendovskih gumenih čizama.

Ponuda flanelskih košulja spolica trgovina

Isabel Marant

Isabel Marant

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Mango

Mango

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Acne Studios

Acne Studios

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zara

Zara

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

hm

hm

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

  • +44
  • +41

Jakne za prijelazno razdoblje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije