zavodljiva i buntovna

Ova će haljina biti veliki jesenski trend, a viđena je na svim modnim pistama

07.09.2023 u 21:05

Bionic
Reading

Svaka nova sezona 'povratka u školske klupe i urede' ima svoje trendove odijevanja. Ako se pitate što odjenuti za posao nakon ljetnih vrućina i lepršavih krojeva, dovoljno je baciti pogled na komade viđene na modnim pistama za jesen/zimu 2023./2024.

A što je dominiralo modnim pistama? Koža, posebno kožna haljina. Ova pomalo buntovna i odlučno seksi silueta bila je sveprisutna u kolekcijama istaknutih modnih kuća i brendova.

Givenchy, Loewe, Bottega Veneta, Isabel Marant, Chloé... Dizajneri su prigrlili ovaj uvijek zavodljiv komad kako bi ga prilagodili svim našim željama i svakodnevnom životu.

Ako smo prošlih sezona kožnu haljinu zanemarili u korist drugih materijala, poput traperica, lana ili ugodnog pletiva, to se sigurno neće dogoditi i ove sezone. A dokazuju to i predstavljeni modeli na pistama.

I dok se dizajneri natječu u odvažnosti i kreativnosti, ove su godine po pitanju kožne haljine jednoglasni: nosi se na dugu bluzu, uz sako ili prsluk, u kratkoj rock varijanti ili pak elegantnijoj dužoj. Bilo je mnogo varijacija kožne haljine, a prednost joj je crna boja.

A nije dugo trebalo da ovaj trend prigrle cool djevojke.

Hailey Bieber, Gal Gadot, Kendall Jenner, Elsa Hosk, Dua Lipa – sve su usvojile ovu haljinu, potvrđujući jesensko ludilo koje se osjetilo već na modnim pistama.

Kožne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo