EDUKATIVNE RADIONICE

Otputujte u izgubljeni svijet dinosaura

02.12.2010 u 15:00

Bionic
Reading

U subotu, 4. prosinca, u Profilovoj knjižari u Arena centru u 12 sati oživjet će izgubljeni svijet dinosaura koji će se kroz edukativne radionice i predavanja približiti svoj okupljenoj djeci. Edukativne radionice prema principu Montessori mališanima će otkriti tajne koje se kriju u Profilovoj knjizi 'Atlas dinosaura' Johna Malama i Johna Woodwarda te dočarati svijet kakav je bio prije nekoliko milijuna godina

Istražujući prethistorijske kontinente prikazane u knjizi, djeca će upoznati najnevjerojatnija bića koja su ikada živjela na Zemlji te saznati i koji su točno dinosauri živjeli na svakom kontinentu, što njihovo ime znači, koliko su bili veliki, kako su se hranili te kako je izgledala Zemlja u njihovo vrijeme.

Profil i Montessori škola započeli su suradnju te svaku subotu u Profilovoj knjižari u Arena centru organiziraju kvizove, radionice i čitaonice kojima se djeci na zabavan, ali edukativan način žele približiti razne teme. 'Naša je želja da Profilove knjižare budu obiteljska mjesta, kroz koja kupci neće samo prolaziti i kupovati, već mjesta na kojima će se zadržavati, kulturno uzdizati, educirati i zabavljati. Odlučili smo se za suradnju s Montessori školom, jer Montessori metode njeguju dječju osobnost, potiču interes djece na indirektan način te učenje čine prirodnim procesom', naglašava voditeljica korporativnih komunikacija Profila Mirsada Begović.

'Atlas zmajeva' idealan je božićni poklon za najmlađe. Uz knjigu dolazi i interaktivni CD na kojem sve priče o dinosaurima oživljavaju te prikazuju dinosaure u njihovoj svakodnevici. Ovo izdanje prilagođeno je dječjem uzrastu te ih, na vrlo zabavan i zanimljiv način, vodi u prethistorijsko vrijeme i pomaže im da lakše percipiraju floru i faunu koja je nastanjivala svijet prije nekoliko milijuna godina.