Okrugljakova kuharica

Otkrivene su slatke tajne najzagrebačkijeg restorana

09.05.2014 u 10:00

  • +7

Okrugljakova kuharica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Na gastro druženju u restoranu Okrugljak povodom predstavljanja specijalne kuharice jedinstvenih recepata otkrivene su slatke tajne stogodišnjeg postojanja ovog najzagrebačkijeg restorana

U društvu glumica Ane Begić Tahiri, Mare Bratoš, voditeljice Iva Šulentić te mnogih drugih prezentirana su jela koja su godinama sladila nepca gostiju koji svjedoče tradiciji i kvaliteti restorana.

Kuharica recepata stogodišnje tradicije Okrugljaka najbolje će dokazati i prikazati kvalitetu i uspješnu priču koja se desetljećima gradila uz puno ljubavi i truda.

Urednica kuharice Danijela Gajski oko sebe je okupila tim profesionalaca koji su ove gastro stranice učinili idealnim štivom za sve ljubitelje dobre hrane. Za fotografiju je bila zadužena Berislaav Picek, stilistica za hranu bila je Danijela Kovačević dok je dizajn i pripremu odradila Anja Bauer Minakra iz agencije Brandoctor.

Gotovo sve što je najbolje u hrvatskoj gastronomiji u određenom se obliku pojavljuje u Okrugljaku, vrhunskom restoranu koji je ujedno i neizostavni dio kulture grada Zagreba.

Okrugljak je vjerojatno jedan od najtradicionalnijih restorana u sjevernom dijelu Hrvatske. Na gastronomskom i tradicijskom meniju grada Zagreba Okrugljak je svakako ime koje gotovo cijelo stoljeće podjednako iznenađuje Zagrepčane i njihove goste svojom vrhunskom ponudom i visokim standardima, ali i zbog kulturoloških i socioloških aspekata koji se vežu uz ovaj restoran sa stogodišnjom tradicijom. Tome u prilog govore brojne nagrade i više nego zanimljiv popis gostiju.

Mjesto obojeno zelenilom brežuljaka čiju tišinu remeti žubor potoka Zagrepčani su imali priliku upoznati prije 100 godina kad i započinje priča o Okrugljaku. Omiljeno izletište potpuno je preuređeno u svibnju 1971. godine. Interijerom dominira autohtoni, šestinski stil s, nažalost, pomalo zaboravljenim motivima. Kako motivi i ljudi koji čine povijest ovog prekrasnog mjesta ne bi ostali zaboravljeni postavljena je izložba fotografija koje su obilježile bogatu povijest Okrugljaka.