PROTOKOLARNI TRIK

Otkriven razlog zbog kojeg kraljica uvijek nosi jarke boje u javnosti

29.06.2018 u 14:56

Bionic
Reading

Stajling kraljice Elizabete II. uočio bi se i iz aviona, reklo bi se. Britanska kraljica obožava jarke boje, a prije svakog njezinog pojavljivanja u javnosti nagađa se koju će boju ovog puta nositi. Iako mnogi misle da kraljica jednostavno voli boje i da su njezini stajlinzi dio njezine osobnosti, iza odabira jarkih boja krije se jedan sasvim logičan protokolarni trik

Kraljica Elizabeta II. ima uistinu originalan stil odijevanja. Neki od njezinih ustaljenih modnih dodataka kojima je vjerna svih ovih godina i koji sačinjavaju svaki njezin stajling su kvalitetan šešir ukrašen cvijećem bez kojeg ne izlazi u javnost, crna torbica s ručkom i ravne cipele koje su uvijek u skladu s torbom, a gotovo uvijek može je se vidjeti i s rukavicama, koje su ili bijele ili crne.

No ono što njezin stajling čini osebujnim i drugačijim od drugih je izbor odjeće. Iako joj je 92 godine, britanska kraljica nije jedna od onih baka koje se najsigurnije osjećaju u crnom. Kraljica Elizabeta II. obožava jarke boje koje nosi gotovo u svim prilikama, a kada njezin stajling nije vidljiv iz aviona, obavezno je u nekoj vedrijoj boji.

  • +2
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Također, ono što je karakteristično za njezino odijevanje je to što se na njoj uvijek može vidjeti jedna upadljiva boja, nikad više njih. Ukoliko je kraljičin kaput neonsko zelene boje, iste boje bit će i šešir koji uvijek usklađuje s kaputom, a haljina će, ukoliko nije iste nijanse, na sebi sadržavati uzorak u istoj boji.

Prisjetimo se samo nedavnog Royal Ascota prije tjedan dana na kojem se kraljica pojavila u jarko žutoj odjevnoj kombinaciji ili pak nedavnog primanja u Buckinghamskoj palači kada je nosila kričavo zelenu kombinaciju.

  • +13
Kraljica Elizebeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I dok neki obožavaju njezin modni ukus, a drugi se rugaju na račun kraljičinih stajlinga, postoji sasvim dobar razlog zbog kojeg kraljica odabire jarke boje, a on nije osobne prirode. U dokumentarcu 'The Queen at 90', Sophie, vojvotkinja od Wessexa i supruga najmlađeg sina Elizabete II. objasnila je što se krije iza kraljičina upečatljivog odijevanja.

'Mora se isticati kako bi narod mogao reći: 'Vidio sam kraljicu'', rekla je vojvotkinja Sophie, dodajući kako je okupljena masa u pravilu udaljena i po nekoliko desetaka metara od kraljice kada se ona pojavi u javnosti, zbog čega je mnogima drago kada mogu reći da su vidjeli kraljicu, pa makar i komadić njezina upečatljivog šešira.

Kate Middleton i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Robert Hardman, kraljičin biograf, kraljicu je čak i citirao: 'Nikada ne mogu nositi bež jer tada nitko ne bi znao tko sam'.

Kraljica nije jedina koja boje koristi kada želi biti prepoznatljivija u javnosti. Tijekom kraljevskog posjeta Kanadi 2016. godine Kate Middleton je nekoliko puta tijekom službenog posjeta nosila jarko crvenu boju, kako bi bila sigurna da će ju narod uočiti.

No Meghan Markle tek mora naučiti ovaj protokolarni trik. Ona, otkako je postala vojvotkinja od Sussexa ne izlazi iz blijedo ružičaste, no i za to postoji dobar razlog, a poznata psihologinja otkrila je zašto Meghan Markle ne odustaje od ove nijanse.