VIŠE OD BOJE

Evo zbog čega Meghan Markle ne izlazi iz ružičaste i što njome poručuje

29.06.2018 u 11:59

Bionic
Reading

Iako prije braka s princom Harryjem Meghan Markle nije imala problema s biranjem dominantnih boja i upečatljivih uzoraka, otkako je postala vojvotkinja od Sussexa njezin se stil odijevanja preokrenuo naopačke. Primijetit ćete da je odjeća koju odabire za pojavljivanje u javnosti obavezno svijetlih tonova, a jedna se nijansa uvijek iznova može vidjeti na njoj. Riječ je o blijedo ružičastoj nijansi za koju stručnjaci tvrde da ima 'umirujući' učinak te da 'podsvijesno ukazuje na to kako je Meghan zaljubljena'

Blijedo ružičasta nijansa, toliko nježna da pod određenim kutevima podsjeća na bijelu, najnovija je omiljena boja Meghan Markle i čista suprotnost bojama koje je prije nego li je stekla titulu vojvotkinje od Sussexa nosila na javnim događanjima. 36-godišnja odjednom se transformirala u damu s kraljevskih dvora, što je i očekivano, no nije očekivan njezin izbor ružičaste koja bi uskoro mogla postati njezin zaštitni znak.

Nedugo nakon kraljevskog vjenčanja, za prvo pojavljivanje princa Harryja i Meghan Markle kao bračnog para na vrtnoj zabavi princa Charlesa Meghan je odabrala blijedo ružičastu haljinu s potpisom brenda Goat. Nekoliko dana kasnije, na dan Trooping the Colour kada Britanci slave kraljičin rođendan, Meghan je prvi put s ostatkom kraljevske obitelji kročila na balkon Buckinghamske palače u baby ružičastoj haljini spuštenih rukava s potpisom modne kuće Carolina Herrera, što je izazvalo brojne špekulacije o tome je li Meghan time prekršila kraljevski protokol ili nije.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Naposljetku, prije nekoliko dana Meghan se pridružila princu Harryju i kraljici Elizabethi II. na primanju u Buckinghamskoj palači, a za tu je priliku odjenula blijedo ružičastu Pradinu haljinu s gumbima te remen brenda Aquazzura, crne štikle i torbicu s potpisom iste modne kuće.

Stručnjakinja Karen Haller za Daily Mail je izjavila kako se u Meghaninom odabiru ove nijanse krije puno više nego što bi većina pomislila. Psihologinja tvrdi kako nježno ružičasta ima 'umirujući učinak' na osobu koja ju nosi, a obzirom da je cjelokupna situacija za Meghan još uvijek poprilično svježa, ne čudi to što Meghan na sve načine pokušava prikriti nervozu i ostaviti najbolji mogući dojam u očima javnosti.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Broj javnih događanja od visoko važne dužnosti na kojima je morala sudjelovati Meghan otkako je postala članicom kraljevske obitelji može imati itekako stresan učinak', rekla je Haller.

No nije to jedini potencijalni razlog zbog kojeg su kraljevski stilisti odlučili savjetovati Meghan da nosi ružičastu. Obzirom da je Meghanin i Harryjev brak trenutno pod povećalom javnosti, nije na odmet odašiljati poruku kako među njima vlada bračna idila.

Naime, Haller tvrdi kako ružičasta boja 'podsvjesno ukazuje na to kako je Meghan zaljubljena'.

  • +2
Meghan Markle, princ Harry i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nježno ružičasta simbolizira brigu o drugome, suosjećanje, onu brižnu stranu ljubavi', tvrdi psihologinja koja dodaje kako vojvotkinja i vojvoda od Sussexa i govorom odašilju jednaku poruku javnosti. Vidi se kako je kraljevski par itekako još uvijek u zaljubljenoj fazi.

Sada kada je i službeno dio kraljevske obitelji, Meghan Markle ispred sebe ima pretrpan raspored. Vojvotkinja bi se početkom srpnja trebala pojaviti zajedno s princom Harryijem na primanju mladih članova Commonwealtha, kao i na krštenju princa Louisa 10. srpnja, a dan poslije očekuje je putovanje u Irsku. Preostaje nam samo čekati da vidimo hoće li Meghan u svoj stajling uskoro ubaciti i neku drugu boju osim ružičaste.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia