JEDNOSTAVNO I FINO

Otkrijte zašto su ovi kolačići postali pravi hit

13.09.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Puslice su u Americi postale pravi hit, a lako ih je napraviti i lijepo izgledaju

Amerikanci su u mnogim elitnim restoranima kao glavni desert počeli servirati puslice s raznim dodacima od začinskog bilja do čokolade. I svi su ih prihvatili jer se, kao što je to običaj u Americi, radi o velikoj porciji, s puno manje kalorija nego u omiljenim muffinima.

Recept s kulinarskog bloga Food 52 zamišljen je za 16 puslica promjera pet cm.

Sastojci:

- pola šalice svježeg bosiljka
- korica pola limuna
- pola čaše šećera
- bjelanjci od dva cijela jajeta
- sok od pola limuna

Priprema

Pećnicu zagrijte na 110 stupnjeva Celzijevih. U mikseru izmiksajte opareni bosiljak, naribanu koricu limuna i dvije žlice šećera. Ostavite u blenderu. Bjelanjke stavite u zdjelicu zajedno s limunovim sokom pa tucite na pari mikserom oko tri minute. Polako dodajte tri žlice šećera i miksajte na jačoj brzini još četiri do pet minuta. Zatim još jednom sve ponovite s tri žlice šećera i miksanjem do pet minuta.

Kada ste gotovi, još jednom izmiksajte bosiljak kako bi se šećer ravnomjerno pomiješao s koricom limuna i začinom. Dodajte smjesu bjelanjcima i miksajte još tri minute na srednjoj brzini.

Na papir za pečenje posložite puslice i pecite sat vremena, a nakon što su gotove, ostavite ih barem još sat vremena da odstoje prije nego što otvorite pećnicu. Puslice ćete najlakše istisnuti kroz vrećicu za ukrašavanje torti. Puslice možete ukrašavati po želji i eksperimentirati sa sastojcima pa ćete dobiti različite boje od ovih, koje će biti zelenkaste.