U DRUŠTVU JE BOLJE

Otkrijte kako se najlakše riješiti viška kilograma

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.06.2010 07:29
  • Objavljeno 11.06.2010 u 07:29
žene vježbaju

žene vježbaju

Izvor: Corbis / Autor: Serge Kozak

Očajnički želite smršavjeti? Počnite vježbati u društvu prijateljica i šanse da istopite višak kilograma bit će daleko veće

Žene koje zajedno vježbaju imaju daleko veće šanse da smršave nego one koje se preznojavaju same. Sedamdeset posto žena priznalo je da im vježbanje ne pada teško kad su društvu.

Prosječna žena smršavjet će 4,5 kilograma ukoliko se okruži prijateljicama koje imaju isti cilj, jedna drugu poticat će na zdraviji način života i da više vježbaju. Petina žena koje na kuru mršavljenja krenu same ne uspije izgubiti ni kilogram.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo preko 3000 žena pokazalo se da se 61 posto žena ne može natjerati na vježbanje, no skoro jednak broj to će rado napraviti s prijateljicama. U tom slučaju će imati čak i veću motivaciju.

'Znamo da je teško pronaći vrijeme, energiju i entuzijazam za vježbanje kad nemate s kim to raditi. Nakon napornog dana na poslu lakše se izvaliti na kauč i odmarati se nekoliko sati nego otići trčati ili plivati. No kad imate prijateljice koje su zainteresirane za vježbanje i vitku liniju, onda imate i motivaciju, odjednom vježbanje nije samo znojenje i gubljenje kilograma, već i izmjenjivanje najnovijih tračeva i kvalitetno provedeno vrijeme u društvu', rekla je Sian Lewis, direktorica osiguravajuće kuće koja je provela istraživanje.

Sedamdeset posto žena priznalo je da im je lakše vježbati u društvu, a više od polovine priznalo je da neprestano pričaju dok vježbaju.

Za neke je zajedničko vježbanje i pravo natjecanje u modi. Trećina žena kupuje novu opremu za vježbanje kad krene vježbati u društvu prijateljica, a jednak broj ih se znoji pod šminkom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!