BLAGDANSKA ČAROLIJA TPORTALA

Osvojite vrijedne nagrade koje daruju Planetopija, Omni-Biotic i Aquarius Records

06.12.2021 u 14:13

Bionic
Reading

Tko ne voli primati poklone? Bez obzira koliko je lijepo poklanjati, svi se radujemo kad i sami dobijemo nešto na dar, a ovoga prosinca smo tradicionalno za sve naše vjerne čitatelje, ali i one koji će to tek postati, osigurali punu vreću ludo dobrih darova

U suradnji s našim partnerima pripremili smo mnoštvo poklona koje darujemo svakoga radnog dana od danas do Badnjaka. Kako biste sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i sve što trebate je pronaći nagradno pitanje u članku i uključiti se u blagdansku čaroliju tportala.

Super poklone imat ćete prilike osvojiti svakog dana, a što smo vam danas pripremili, saznajte u nastavku!

U trećem danu velikog blagdanskog darivanja tportala nagradit će vas Planetopija, OMNi-BiOTiC i Aquarius Records.

Planetopija daruje slikovnicu Godina u prirodi - Putovanje u godišnja doba; Helen Ahpornsiri. Nesvakidašnja slikovnica za sve ljubitelje prirode. Britanska umjetnica Helen Ahpornsiri preobrazila je latice, lišće i sjemenke u razigrane zečeve, blistave leptire i ptice u letu i stvorila jedinstvenu i predivnu knjigu. U njoj je baš svaka ilustracija, svaki pupoljak, stablo, životinja, načinjena od rukom ubranih i isprešanih biljaka. Svi zajedno oni nam pričaju čudesnu priču o godišnjim dobima. Odražavajući boje i bilje iz prirode saznat ćemo koji će cvjetovi prvi niknuti, u šarenom leptiru prepoznati ljetno livadno cvijeće, saznati kojem drveću ujesen ne opada lišće i upoznati životinje koje se ne boje zime. Ova je slikovnica pravo malo umjetničko djelo nastalo iz isprešanog bilja! Poruka autorice: Sve što vidiš u ovoj knjizi – od sjaja u oku lisice do fine paučine – napravljeno je od biljaka. Cvijeće i lišće neprestano se mijenja s godišnjim dobima, no ovdje su zaustavljeni u vremenu i postali su dio nove priče. Paprat je pretvorena u perje, a šarena krila kukaca napravljena su od cvijeća kojim se hrane. Svaki kolaž čini stotine listića i cvjetova, a svi su odgovorno uzgojeni ili ubrani u divljini, a zatim osušeni tradicionalnim načinima prešanja. Biljke su zatim pomno složene u nove oblike i obrise, i dalje prepune divlje prirode, sačuvane u savršenom trenutku u vremenu... O autorici: Helen Ahpornsiri britanska je umjetnica specijalizirana za ilustracije od prešanog bilja. Živi u Sussexu, Velika Britanija.

OMNi-BiOTiC daruje jedan OMNi-BiOTiC poklon paket (OMNi-BiOTiC® STRESS i Caricol®-Gastro). OMNi-BiOTiC® STRESS - Da lakše probavite stres. Znanstvena istraživanja pokazuju: stres pojačava upale u crijevima pri čemu se uništavaju crijevne bakterije od životne važnosti. Na taj se način oštećuje crijevna sluznica - postaje propusna za štetne tvari („leaky gut“), što može dovesti do brojnih tegoba. Upravo iz tih razloga razvijen je OMNi-BiOTiC® STRESS – znanstveno dokazani sinbiotik koji sadrži bakterijske sojeve i njima omiljenu hranu. OMNi-BiOTiC® STRESS je prava hrana za živce“ jer sadrži vitamine B skupine. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Caricol®-Gastro - Snaga iz ploda sunca – papaje. U blagdansko vrijeme pokraj bogatog blagdanskog stola, vrlo su česte tegobe sa želucem i crijevima. Pri tome Vam može pomoći papaja, koja je poznata zbog svog utjecaja na probavu. Sadrži enzim papain koji razgrađuje bjelančevine, što je bitno za izlučivanje toksičnih supstanci iz crijeva. Blagotvorni učinci papaje na želudac sve više se potvrđuju i znanstvenim studijama. Caricol®-Gastro sadrži papaju i zob, koji su blagotvorni za želudac. Međutim, posebnim načinom proizvodnje pripravka Caricol®-Gastro, dobiva se 4 puta veća enzimska aktivnost od samog ploda papaje prije procesa proizvodnje, a udvostručuje se količina djelotvornih polifenola koje sadrži zob, a koji pokazuju učinkovito protuupalno i antioksidaktivno djelovanje.

Aquarius Records daruje paket od tri Oliverove ploče. Nakon vinila "Vridilo je" koji je izazvao veliki interes njegovih obožavatelja u prodaju su stigle još dvije ploče Olivera Dragojevića - Familija i Noć nek' tiho svira. Radi se o ekskluzivnoj nakladi Oliverovih djela koja su sada prvi put dostupna na vinilu. Ploča Familija zbirka je pjesama koje je Oliver radio u suradnji s Gibonnijem, a Noć nek' tiho svira sadrži neke od Oliverovih najvećih hitova koje omiljeni pjevač izvodi u pratnji svjetski poznatog čelista Stjepana Hausera. "Važno je napomenuti da iako je već u počecima svoje karijere Oliver stekao veliku popularnost, ne samo u ovim krajevima, već i u cijelom svijetu, nikada nije prestao inspirirati se i istraživati nove glazbene žanrove. I možda su upravo njegova posljednja izdanja, koja je izdao upravo za Aquarius records bila i njegova najkvalitetnija izdanja. Zato me veseli da su tiskana i na vinilu, mediju koji ima posebnu draž." - rekao je kritičar i autor Oliverove biografije Zlatko Gall. Vaterpolistička legenda Dubravko Šimenc nam je otkrio kako nema gramofon, ali kako mora imati ploču Olivera, pa će sada zbog ovih vrijednih vinilnih primjeraka, morati uložiti i u novi gramofon. Tri ploče Olivera Dragojevića od sada se mogu nabaviti u svim boljim prodavaonicama glazbe, a mogu se naručiti i putem web stranice Cedeterija.com.

Dobitnici su:

  • Planetopija - Mirna Konevski
  • OMNi-BiOTiC - Danijela Lukač
  • Aquarius Records - Marina Turkalj