NAGRADNJAČA

Osvojite kuharicu 'Uživajte sa mnom!'

31.10.2012 u 09:35

Bionic
Reading

'Uživajte sa mnom!', knjiga priča hrvatskog gastrobarda Radovana Marčića nije uobičajena kuharica iz koje možemo prepisati recept za neku prigodu i vratiti je na policu da se izgubi među svakojakim drugim priručnicima za povremenu upotrebu, a još više nije za zaborav. To je knjiga priča o jadranskoj tradiciji, uz recepte koji otkrivaju nevjerojatnu raznolikost u detaljima, netipičnu za tako relativno mali zemljopisni prostor.

'Uživajte sa mnom!' knjiga je koja je kroz segment prehrane otkrila i popunila prazninu u razumijevanju običaja i ljudi koji su ostali vezani i vjerni moru. Ta je knjiga vrijedan doprinos razumijevanju baštine koja u svoj svojoj raznolikosti pokazuje kulturni identitet iz kojeg se stvarala i u čijem se duhu čuva tradicija.
Senko Karuza, književnik i gastronom

Dobra je razglednica ona koja vas, čim je primite, natjera da spakirate kufere i otputujete tamo gdje je to more, ta planina, to sunce i taj snijeg sa slike. Dobra razglednica jednoga gurmana ona je koja vas tjera da se isti čas opašete pregačom, dohvatite teće i krenete spravljati ono što je na razglednici gurmanskoj, u slici i u riječi. Pogotovo u riječi, jer Radovan Marčić, član žirija MasterChefa Hrvatska, majstor je riječi koja tjera na kužinavanje i blagovanje, na putene grijehe nepca, na stolovanje u ugodnom društvu što se okupilo baš zbog te teće i onog što u teći jest.
Siniša Pavić, pisac i novinar Novog lista

VBZ i tportal.hr svojim čitateljima poklanjaju dva primjerka knjige.

Knjigu su osvojili:

Siniša Vernik
Renata Fadljević

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.