MALI ŽENSKI RAZGOVORI

Osmijeh - ubojito oružje pravih zavodnica

20.05.2011 u 12:09

Bionic
Reading

Zaboravite na preočito privlačenje pozornosti suprotnog spola poput vratolomnih štikli, predubokih dekoltea ili ultakratkih minica (ili, o ne, sve to odjednom) jer osmijeh je ono što će otvoriti put do srca svakog dečka

Prvi dojam uvijek je vrlo bitan, a na njega utječe izraz našeg lica. Osobe koje se rijetko kad smiju, bilo na poslovnom, prijateljskom ili ljubavnom polju, i ne prolaze baš najbolje. Ostavljaju hladan i proračunat dojam, a to nitko ne voli.

Mnoga su istraživanja pokazala da će upravo osmijeh otvoriti mnoga vrata, a pogotovo ona ljubavna. Naravno, taj osmijeh mora biti iskren, a ne namješten.

'Sramežljiva sam i uvijek se zbunim u društvu dečka koji mi se sviđa. Ipak, manje-više uvijek uspijem zadobiti njihovu pozornost i simpatije. Na vlastitom primjeru uvjerila sam da osmijeh zbilja govori tisuću jezika. Budite nasmiješeni, to ništa ne košta, a jasan je znak da vam se dečko sviđa', kaže Anja (16).

Osmijeh je razoružavajuće oružje u svakoj situaciji, pa i ako si primjerice užasno nervozna kad razgovaraš s dečkom koji ti se sviđa, nasmiješeno lice donijet će ti pozitivne bodove.


Sjetili smo se par razloga zbog čega je bitno ne zaboraviti na osmijeh:

1.Osmijeh su, pokazala su mnoga istraživanja, i dečki i cure stavili na prvo mjesto najprivlačnijih fizičkih osobina kod suprotnog spola.

2.Nasmiješeno lice poručuje da želite prenijeti dobro raspoloženje i na osobu s kojom ste u društvu, što je vrlo pozitivno, zar ne?

3.Ako vam se netko sviđa, nasmiješeno lice će mu biti jasan znak za to da je na dobru putu što će ga potaknuti na nastavak komunikacije jer će biti opušteniji.

4.Dečki kažu da su potpuno na koljenima kad im se cura koja im se sviđa nasmiješi i pogleda ih ravno u oči.

5. Istraživanja su također pokazala kako se prilikom iskrena osmijeha aktivira također i poseban dio u našem mozgu koji ujedno pozitivno utječe i na našeg sugovornika.

Dakako, prilikom smiješenja u prvom su planu i zubi, pa dobra dentalna higijena ovdje igra veliku ulogu. I to uvelike utječe na samopouzdanje pa svakako ne propuštajte posjete stomatologu.

Nasmiješeno lice puno je privlačnije od onog ozbiljnog, no sugovornici su itekako u stanju otkriti je li naš osmijeh lažan. Naime, namješteni osmijeh prepoznaje se po očima jer pravi i iskreni osmijeh ujedno pomiče i sužava oči. Zbog toga prilikom zavođenja nabacite osmijeh, ali imajte na umu da on treba biti iskren i nemojte glumiti.

Dakle, u kojoj god se situaciji nađete, imajte na umu da je sve lakše uz iskren osmijeh.