MUŠKI STAV

Osmijeh na ženama privlačniji od šminke

17.06.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Istraživanje je pokazalo da su muškarcima privlačnije žene koje se smiju jer djeluju pristupačnije i zabavnije

Pobijedite starenje i izgledajte privlačno uz pomoć najstarijeg trika za ljepotu – osmijeha! Najnovije istraživanje otkrilo je da 70 posto ljudi smatra privlačnijima žene koje se smiju nego one našminkane.

Znanstvenici su tijekom testiranja ispitanicima pokazali fotografije žena te su došli do rezultata koji pokazuju da je pućenje usana 'out' te da bi žene koje traže partnere trebale na lice nabaciti osmijeh.

Više od 60 posto muškaraca tijekom istraživanja izjavilo je da žene koje se ne smiju smatraju zlovoljnima i nezadovoljnima. Žene bez osmijeha nisu dobile ni bolju ocjenu među svojim spolom. Naime, dvije trećine žena smatra da se ozbiljne žene čine nezainteresiranima.

Svaka žena je fotografirana dva puta – jednom sa šminkom i bez osmijeha, a drugi put bez šminke i s osmijehom. Većina muškaraca i žena smatra da je osmijeh seksipilniji i privlačniji od šminke. Ispitanici su ustvrdili da zbog osmijeha osoba izgleda pristupačno i zabavno.

Najčešća riječ koja se vezala uz osmijeh je pristupačnost, a ispitanici su razvijali trenutnu povezanost s osobama koje su se na fotografiji smijale. 'Osmijeh na licu čini osobu mlađom i privlačnijom', složili su se znanstvenici.