KUĆNI URED

Organizirajte radni prostor u svom domu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Radni prostor postaje sastavni dio modernih interijera. Bez obzira na to kojom se djelatnošću bavite, osigurajte prostor kako biste se istim u slobodno vrijeme mogli zabaviti kao hobijem ili omogućili ukućanima da isprobaju vlastite vještine

Radni stol s računalom je najzastupljeniji radni kutak u stambenim interijerima. S obzirom na učestalu upotrebu prijenosnih računala, način smještaja i veličina radnog kutka postaju dimenzionalno vrlo fleksibilni, pa se i u vrlo skučenim prostorima nalazi dovoljno mjesta za njihov smještaj.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ured može biti sastavni dio kućne biblioteke

Kućni ured možete organizirati na različite načine, a najvažniji faktor su postojeće prostorne mogućnosti. Ured može biti sastavni dio kućne biblioteke, koja se nalazi u odvojenom ili vizualno odvojenom prostoru. Ovakav je način organizacije kućnog ureda odličan za sve pojedince koji trebaju mir u radu ili ponekad primaju klijente.

Elegantni interijeri dnevnih boravaka traže sofisticirana rješenja smještaja kućnog ureda, a jedan od najnenametljivijih je primjena psihe. Njezina dvostruka uloga – postolja za umjetničke predmete te radnog stola za smještaj prijenosnog računala, omogućit će da u bilo kojem trenutku dnevni boravak postane privremena radna zona, a onda se jednostavno transformira u onu primarnu – opuštajuću.

Moderna koncepcija dnevnog boravka, koja uključuje minimalistički namještaj geometrijskih ploha, podrazumijeva fleksibilna i praktična rješenja za smještaj kućnog ureda. Radni stol integriran u centralni 'regal' kao samostalan ili kao element koji se izvlači poput ladice u potpunosti će zadovoljiti sve potrebe stanara te estetske kriterije interijera.

Neiskorišteni kutak spavaće sobe iskoristite za smještaj manjeg radnog stola i police. Rad u izdvojenom prostoru pružit će potreban mir i mogućnost opuštenog surfanja po internetu prije spavanja. Ovakvim smještajem kućnog ureda rasteretit ćete zonu dnevnog boravka.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ukoliko koristite prijenosno računalo i u potpunosti želite izbjeći kućni ured, koristite postojeću blagovaonicu u tu svrhu. Veliki stol i udobne stolice osigurat će dovoljno prostora i komoditet potreban pri obavljanju radnji na računalu. Na isti način možete iskoristiti stol ili pult u kuhinji, lođi ili nekom drugom prostoru.

Komunikacijski prostori, poput hodnika ili galerija, također mogu odlično poslužiti za smještaj kućnog ureda, ali je svakako preporučljivo i u takvom prostoru imati izvor prirodne svjetlosti. Smještajem radnog stola te potrebnih polica i ormara, dosadna komunikacija dobiva sadržaj kojim se rasterećuju ostale prostorije doma.

Dobar način za organiziranje radnog kutka je i njegov smještaj u ormar, koji se po potrebi otvara i stvara kućni ured, a nakon toga zatvara i u potpunosti negira njegovo postojanje. Na ovaj način se uspješno prikrivaju svi dodatni elementi – papiri, pribor i sl. koji svojim razbacanim položajem mogu stvarati dojam nereda u prostoru. Stolicu na kotačićima jednostavno ćete pridružiti ovom praktičnom kućnom uredu, a nakon dovršenih aktivnosti je vratiti na uobičajeno mjesto.

Organizirajući kućni ured, bez obzira koliko velik ili mali bio, nastojte stvoriti ugodnu radnu atmosferu koju ćete pojačati odabranim materijalima i bojama, biljkama, ukrasnim predmetima ili fotografijama. Rad u ugodnom okruženju učinit će vas učinkovitijima i raspoloženijima.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi