UZ POMOĆ RUDOLPHA VAN VEENA

Orange Carpet Party u znaku nizozemskih delicija

16.05.2014 u 11:01

Rudolph van Veen na Orange Carpet Partyu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Povodom dolaska slavnog nizozemskog chefa i zvijezde 24Kitchen TV-a Rudolpha van Veena u Hrvatsku, jučer je u poslijepodnevnim satima Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske organiziralo prijem u Rezidenciji na kojem su se okupile brojne poznate Zagrepčanke i Zagrepčani te pripadnici diplomatskog zbora

Veleposlanica Kraljevine Nizozemske Nj.E. Stella Ronner-Grubačić, ujedno i domaćica prijema je u društvu i uz stručnu pomoć Rudolpha van Veena pripremila za uvažene goste poznati nizozemski specijalitet 'Rollmops' koji je oduševio sve prisutne.

Povod održavanja 'Orange Carpet Partya' je želja veleposlanice Nj.E. Stelle Ronner-Grubačić da približi svojim sadašnjim sugrađanima dio nizozemske kulture te je na događanju istaknula: 'Prijem je bio odličan, mnogi poslovni ljudi, političari, diplomati bili su moji gosti, a kuhanje s Rudolphom je bilo posebno iskustvo za mene! Izrazito sam sretna sto sam imala u svom mandatu priliku ugostiti poznatog nizozemskog chefa Rudolpha van Veena. On je poznata ličnost u Nizozemskoj, ali i u Hrvatskoj gdje mnogi ljudi vjerno prate njegove kulinarske čarolije'.

Upravo je zbog dolaska Rudolpha van Veena Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske odlučilo ove godine napraviti pomak u obilježavanju nizozemskog nacionalnog dana, tradicionalnog Kraljevog rođendana. Kako se u suvremenoj diplomaciji protokol modernizirao, ovakvi događaji najbolji su za razvoj kulturnih i prijateljskih odnosa.

Rudolphu van Veenu ovo je prvi dolazak u Hrvatsku, no on vjeruje ne i zadnji, jer su prvi dojmovi vrlo pozitivni te se nada kako će imati prilike čim više upoznati i hrvatsku nacionalnu kuhinju te istražiti zagrebačku gastro scenu.