VANESSA HUDGENS

Opsjednuta modom i, naravno, Zacom

13.12.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Slatka glumica uživa u slavi, ali i u tome što, zahvaljujući prirodi posla, ima priliku svako malo prošetati crvenim tepihom u nekoj novoj haljini

Vanessa Anne Hudgens, kako glasi pravo ime simpatične glumice, obožava modu, pa svaku priliku koristi za isprobavanje različitih kombinacija, a ne može zamisliti život bez omiljenih udobnih Uggsica i superizazovnih dizajnerskih štikli.

Slatka glumica uživa u slavi, ali i prilikama da svako malo prošeta crvenim tepihom u nekoj novoj modnoj kombinaciji. Zvijezda filmskog hita High School Musical, crnokosa Vanessa idol je mnogih tinejdžerica, ali i predmet zavisti jer ipak hoda s jednim od trenutačno najpoželjnijih i najseksi komada - Zacom Efronom. Vanessa i Zac upoznali su se na snimanju filma HSM i otad su zajedno. 'Čim sam ga srela, odmah sam pomislila kako je nevjerojatno kul. Teško je ne osjećati kemiju prema nekom tko je toliko privlačan', rekla je Vanessa.

U filmu Vanessa glumi superslatku čistunku Gabriellu Montez, a zadnji nastavak ovog filmskog hita, koji se odnedavno prikazuje i u našim kinima, je - kako kaže simpatična glumica - ujedno i posljednji, što sigurno neće oduševiti horde njezinih obožavatelja.

Ipak, Vanessin život ne vrti se samo oko tog kino hita, a da je cura zbilja multitalentirana, govori to što je ovoga ljeta izašao njezin drugi glazbeni album Identified. Osim što je uspješna, Vanessa plijeni i svojim neodoljivim licem i skladnom figurom, zahvaljući čemu se našla i na Peopleovoj ljestvici 100 najljepših na svijetu, kao i njezin dečko.

 

Zanimljivo je da se na snimanju za People Hudgens pojavila bez trunke make-upa. 'Tek sam se nedavno ohrabrila pojavljivati u javnosti bez šminke. Počela sam više brinuti o svojoj koži i zaključila da mi ne treba toliko šminke koliko sam dosad stavljala', rekla je Vanessa.

Također je priznala da je slaba na dobre cipele i da fanatično skuplja štikle razvikanog Christiana Louboutina, koje krase prepoznatljivi crveni potplati. No, nećemo joj to zamjeriti jer, da si možemo priuštiti, i naši bi ormari bili sigurno krcati njegovim remek-djelima. Kao svoje modne ikone, Vanessa ističe najveće modne ovisnice Mary-Kate Olsen, Victoriju Beckham i Nicole Richie jer, kako kaže, sviđa joj se to što se ove cure znaju poigravati s modnim stilovima. 'Sviđa mi se Victoria Beckham. Ona je nevjerojatna. Uvijek izgleda dotjerano i moderno. Volim ljude koji riskiraju kada je moda u pitanju', kaže. No, ona ipak nije toliko hrabra kad je u pitanju moda i njezin su odabir za svečane prilike uglavnom kratke haljinice, dok je preko dana u trapericama, balerinkama, tunikama i majicama. Vanessa kaže da je najvažnije postići to da se 'u svakom trenutku osjećate seksi i ženstveno, baš onako kako bi se svaka cura i trebala osjećati'.

Vanessa ima i svoju malu tajnu kako izgledati moderno u svakoj prilici. Tako je otkrila da ne treba biti žrtva mode te da uvijek i u svakoj situaciji treba nositi samo ono u čemu se osjećaš ugodno. Uvjerena je da može izgledati dobro i lijepo čak i ako nosi sasvim običnu odjeću koja ne ističe njezinu figuru.

''Must have' za mene su Uggs čizme. Volim da mi je udobno, a i izgledaju tako slatko. Morate se osjećati ugodno u onom što nosite jer u protivnom nećete dobro izgledati', otkrila je slatka glumica.

Iako u filmu koji ju je proslavio stalno nosi pomalo šreberske suknjice i haljinice, kaže da privatno to definitivno nije njezin stil te da najviše voli ležerniju odjeću, traperice sa širim nogavicama pri dnu i široke šarene suknje u boho/hippie stilu. No, iako je, kako sama kaže, modni fanatik, tvrdi da se neće pretvoriti u snoba opsjednutog dizajnerskim markama. Da ozbiljno misli to što i govori, dokaz je i to što uglavnom nosi odjeću marke Free People koja ima pristupačne cijene.

'Ako je nešto kul i funky, a sviđa mi se, obući ću to bez obzira koliko koštalo', kaže.

No isto tako priznaje: 'Stvarno volim modu i zato uživam u tome što barem nakratko mogu nositi odjeću slavnih dizajnera i biti u društvu ljudi koji se bave modom. Moram priznati i da stalno smišljam neke izgovore kako bih isprobavala različite modne kombinacije.'