ZVJERKA IZ RÜSSELSHEIMA

Opel pokazao prve fotografije Insignije OPC

15.04.2009 u 09:46

Bionic
Reading

Opel je objavio prvi set fotografija i informacija o svojoj nadolazećoj vatrenoj Insigniji OPC, koja će se u Velikoj Britaniji prodavati pod imenom Vauxhall Insignia VXR

Insignia OPC prošla je sportsku doradu karoserije, pri čemu je dobila agresivnije oblikovanu prednju masku s istaknutijim spojlerom i prednjim branikom, veći stražnji branik, nove 20-colne felge atraktivnog dizajna te dvostruki izlaz ispušnog sustava.

Iznutra su dizajneri obogatili automobil prednjim sjedalima Recaro, redizajniranom podlogom kontrolne ploče i kožom presvučenim upravljačem te mjenjačem s elementima od poliranog aluminija.

Pod poklopcem se nalazi dorađeni 2,8-litreni biturbo punjeni benzinski V6 koji razvija 325 KS te ih preusmjerava integralno na sva četiri kotača. Insignia će doći s eLSD elektronski kontroliranim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem koji je sposoban preusmjeriti do 40 posto okretnog momenta u datom trenutku na jedan od stražnjih kotača s najviše prijemljivosti. Opelovi inženjeri također su doradili arhitekturu ovjesa i opremili automobil većim i učinkovitijim ventiliranim kočnicama Brembo.

Insignia OPC s ubrzanjem do stotke obračunava se za šest sekundi te postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Početak prodaje najavljen je za sredinu godine.