OPSESIVNA TAJNA LJUBAV

Opasna žudnja za osobom koju ne možete imati

12.05.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Naišli smo na osobu koja nam se beskrajno sviđa. Zaljubljujemo se. I? Nije tako jednostavno. Već smo u vezi s drugom osobom koja nam se beskrajno sviđa i volimo je

Najlošije stvari koje se mogu dogoditi kada ste u romantičnoj vezi, posebno dugoj, su kada voljena osoba počini preljub ili kada nastupi prekid. To su krajnje mučne i tužne situacije i često mislimo da nam se ništa gore ne može dogoditi u životu. Čak i ako ste vi osoba koja počini preljub ili inicira prekid relativno dugotrajne veze.

Opsesija se neprimjetno razvija

Naravno, uloga je drugačija, ali je jednako stresno, a žalost jednako boli.

Ipak, takve stvari su ponekad neizbježne i svakodnevno se događaju. Međutim, postoji još nešto mnogo napornije i teže. I događa se mnogima, iako se malo govori o tome, a pritom ne postoje savjeti za rješenje tog problema. Ne postoje dobra i loša iskustva. I ako nam se dogodi, vrlo teško možemo izbjeći klopku u koju pritom polagano padamo. To je zaljubljivanje u osobu u našoj blizini, pri čemu iskreno volite i osobu s kojom jeste. To je ljubav koju je nemoguće ostvariti zbog vas samih. Ljubav koja često prerasta u opsesiju.

Ne radi se o nedostižnoj osobi. Nekoj filmskoj ili glazbenoj superzvijezdi. Problem je upravo u tome što je ta osoba dostižna. Samo kada biste se malo potrudili. Možda radite s njom. Možda je u vezi s vašom najboljom prijateljicom ili prijateljem. Možda je ta osoba već dugo vremena sama i teško pronalazi nekog prikladnog. Svako malo nađete se u njenoj blizini, u društvu, u razgovoru. Topla je i zabavna. Draga i zastrašujuće seksi. Svaki naredni susret sve teže pada.

Ali tu je i osoba s kojom ste. To je osoba za koju ste donedavno vjerovali da je treba zadržati čitav život. Još uvijek to vjerujete. Problem ljudi je što zaista mogu iskreno voljeti dvije osobe istovremeno. A što sad? Što je snažnija opsesija osobom koju tajno volite, to više volite i osobu s kojom ste u vezi. Zatvorena petlja.