RUŠE TABUE

One su svoje vjenčanice nosile više od jednog puta i dokazale da su dobro odabrale

14.05.2022 u 19:50

Bionic
Reading

Vjenčana haljina za mnoge je dame najposebnija koju će ikada nositi, pa je uvijek odabiru s puno pažnje. Najčešće tu haljinu obuku samo taj dan i možda još na službeno fotografiranje koje se u nekim slučajevima odvija nekoliko dana nakon samog vjenčanja. No ove dame dokazale su suprotno. One su svoje vjenčanice nosile i po nekoliko puta i dokazale da su dobro odabrale

Kažu da odabir vjenčanice predstavlja odraz karaktera žene. Upravo zato dame s naše liste predstavljaju snažne karaktere koji ruše predrasude da se ta haljina treba i može nositi samo na dan vjenčanja.

Glumica Emma Stone na nedavno održanoj Met Gali u Metropolitan muzeju u New Yorku pojavila se u svojoj najdražoj haljini - vjenčanici. Kreacija francuskog Louisa Vuittona na Emmi je i dvije godine nakon vjenčanja pristajala kao salivena, a osim toga sjajno se uklopila u ovogodišnju temu Met Gale - zlatno doba New Yorka. Stone se u simpatičnoj kratkoj haljini s perjem na rubovima udala za Davea McCary, a svoju odluku da je ponovno odjene na crveni tepih komentirala je kazavši kako takva savršena kreacija zaslužuje još biti viđena.

Odjenuti svoju dugu satensku krinolinu u boji šampanjca odvažila se punih deset godina nakon vjenčanja Victoria Beckham. Supruga proslavljenog nogometaša, za kojeg se udala 1999. u Vera Wang vjenčanici, odlučila je nakon deset godina u istoj stati pred objektiv britanskog Voguea. Inače, vjenčanica Victorie Beckham sigurno je jedna od najpamtivljivijih celebrity vjenčanica ikad. Haljinu od satena u boji šampanjca, Victoria je kombinirala s velikim križem oko vrata koji je u to vrijeme bio njezin zaštitni znak.

Iako je udajom za princa Charlesa postala vojvotkinja od Cornwalla, Camilla Parker Bowles nije marila za titulu i bogatstvo koje je stekla. Njezina vjenčana haljina toliko joj se svidjela da ju je odjenula u još jednoj prigodi. Riječ je inače o vrlo elegantnoj kreaciji dizajnera Robinsona Valentinea koja vrlo dobro prolazi u mnogim formalnim situacijama. Dok ju je Camilla za vjenčanje kombinirala uz srebrne i sive detalje, u drugoj prilici nosila ju je uz bisernu ogrlicu.

Da u Britaniji nije neki tabu ponovno odjenuti vjenčanicu, dokazala je i glumica Keira Knightley. Štoviše, Keira je svoju vjenčanu haljinu nosila i prije samog vjenčanja. Prvi puta Chanelovu je kreaciju nosila 2008. na dodjeli BAFTA nagrada, da bi se pet godina kasnije u njoj udala za Jamesa Rightona. Koliko obožava ovu haljinu, pokazala je odjenuvši je i treći puta, samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja na jednu gala večeru. U njoj britanska glumica izgleda besprijekorno, a kroj je bezvremenski. Riječ je o haljini od tila do koljena, dok je u gornjem dijelu usko krojene kako bi istaknula figuru. Keira ju je kombinirala uz sandale ali i visoke čizme.

Svoju je vjenčanicu dva puta nosila američka glumica Busy Philipps. U ovoj bajkovitoj kreaciji udala se 2007. za Marka Silversteina, a ponovno ju je nosila u svojoj emisiji ‘Busy Tonight’ 2019. godine.

‘Da, izvadila sam svoju vjenčanu haljinu i odjenula je u svojoj emisiji. Pristaje mi, ali steže me u rebrima koja su se proširila nakon dva poroda, o tome vam nitko prije trudnoće ne priča’, našalila se.

Britanska glumica i model Liberty Ross za svoje je vjenčanje odabrala zahvalnu haljinu od svile u boji šampanjca koja se vrlo lako može nositi u još nekim prigodama.

Glumica Troian Bellisario u svojoj se vjenčanici osjeća toliko ugodno da je nosi čak i po kući.U prekrasnoj kreaciji od dva dijela Troian se udala 2016. za Patricka J. Adamsa. Četiri godine kasnije odjenula je samo polovicu, odnosno donji dio kreacije na zabavu nakon Zlatnih globusa. Riječ je o dugoj bijeloj suknji koja se može odvojiti od gornjeg dijela vjenčanice, a za tulum ju je lijepa glumica kombinirala uz jednostavni top.