modna ikona

Ona je vječna modna inspiracija, a ovih pet modnih trikova za sjajan stil svakako se isplati posuditi od legendarne Grace Kelly

23.11.2021 u 16:06

Bionic
Reading

Princeza od Monaka i bivša holivudska zvijezda bila je poznata po svom bezvremenskom stilu i ljepoti, a ovih pet stilskih trikova slobodno ukradite od ove vječne modne inspiracije

S prodornim plavim očima i nježnim crtama lica, Grace Kelly bila je oličenje elegancije i sofisticiranosti. Pokojna zvijezda glumila je u mnogim zapaženim filmovima tijekom zlatnog doba Hollywooda te je bila jedna od Hitchcockovih omiljenih glavnih glumica, očaravajući publiku u filmovima kao što su 'Prozor u dvorište', 'Drž'te lopova' i 'Nazovi M radi ubojstva'.

U travnju 1956. Kelly je postala princeza Grace od Monaka nakon što se udala za princa Rainiera III na raskošnoj ceremoniji održanoj u katedrali svetog Nikole. Njezina vjenčanica, koju je dizajnirala kostimografkinja Helen Rose, utjelovila je izgled 'vilinske princeze' sa starinskom briselskom čipkom i ručno našivenim biserima na korzetu.

Osim po nevjerojatnoj ljepoti, Kelly je bila poznata po svom profinjenom stilu kako na crvenom tepihu, tako i u svakodnevnom životu. Predstavljajući pravu modnu ikonu čiji je stil protkan elegancijom i profinjenošću te bezvremenskim komadima, Grace Kelly prava je modna inspiracija, a ove njezine stilske trikove svakako se isplati posuditi.

Biserna ogrlica

Jedan od Kellynih najznačajnijih modnih dodataka bile su biserne ogrlice. Ove nježne morske dragulje, koji su nadopunjavali njezin elegantni stil, pokojna glumica i princeza često je nosila kako na platnu, tako i na crvenom tepihu.

Košulja s gumbićima i hlače krojene po mjeri

Tako minimalistički i nadasve chic. Kellyne pomalo stroge košulje na kopčanje u kombinaciji s hlačama krojenim po mjeri, koje laskavo naglašavaju struk, kombinacija su koja predstavlja bezvremensku klasiku.

Button-Down Shir

Swing kaputi

Legendarni modni predmet iz 50-ih, swing kaput bio je jako popularan, a odlikovala ga je pomalo četvrtasta silueta na vrhu i prostran, prozračan donji dio koji se ljuljao prilikom hoda. Kelly je obično u kombinaciji s ovim kaputom nosila par statement sunčanih naočala i kitten štikle.

Kardigani

Slično kao nježne biserne ogrlice, Kellyni mekani kardigani bili su još jedan sjajan komad koji je nadopunio njezin profinjen i ženstven stil.

Strukturirana torbica

Bilo da se radilo o večernjim, bilo dnevnim događajima, Kelly je nosila strukturiranu statement torbicu na pregibu ruke. Hermès Kelly, izvorno nazvana Hermès Sac à Dépêches, službeno je preimenovana po modnoj ikoni 1977. godine nakon što je sredinom 50-ih fotografirana kako nosi tu voljenu torbicu.